Catalunya Diari

Més de 400 persones a la botifarrada de Ramaderia Pifarré

Més de 400 persones a la botifarrada de Ramaderia Pifarré| Redacció - Foto: Ramaderia Pifarré

Més de 400 persones van assistir diumenge a la botifarrada organitzada pels propietaris de la granja Ramaderia Pifarré per exigir a l'administració local i les institucions judicials una resolució ràpida al conflicte veïnal que es viu a l'Horta de Lleida des del passat mes de setembre. Els assistents van signar un manifest -que estarà disponible al públic a la Copisteria Soler- en favor de la finca afectada pel tancament del camí que en permet l'accés.


Els Grups Municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC)-Avancem, Comú de Lleida, Crida-CUP, Partit Popular i Convergència i Unió demanaran un segon informe al secretari general de l’Ajuntament de Lleida, per tal de forçar a una solució definitiva envers la problemàtica que viu la Ramaderia Pifarré. Aquesta proposta coincideix amb la negativa de l’Audiència a permetre a l’explotació dur a terme les mesures cautelars que permetrien l’entrada de camions de pinso per alimentar el bestiar i dur a terme amb normalitat la seva activitat professional.
En la proposta conjunta dels 5 grups polítics adreçada al secretari general es
plantegen fins a sis qüestions perquè es pugui emetre un nou informe.

En primer lloc, s’insta a conèixer quines accions pot emprendre l’Ajuntament de Lleida per donar compliment a les conclusions del document d’Agricultura que alertava ja de risc d’epidèmia. I, en segon lloc, en referència a la via de servei del tren d’Alta Velocitat, es reclama saber qui n’és el titular; quines són les restriccions de trànsit de vehicles de caràcter agrícola; qui en regula les condicions d’ús; qui en pot modificar la normativa d’ús i qui seria el responsable en cas d’accident.


Comentaris
Ramader
Sembla que la Paeria no entengui de que viu Lleida. L'Angel Ros no esta donant la talla. No es pot concebre que els animals s'hagin de quedar sense pinso o que no es puguin recollir els cadavers, sinò que ho pregunti als seus familiars ramaders.\r\nLa Paeria te atribucions per posar mesures que mantinguin el dret de pas mentre duri el proces judicial.\r\nMolt decebut amb la Paeria i l'Angel !!

envia el comentari