Catalunya Diari

Més de 4.000 persones diuen 'NO' a les últimes retallades de Rajoy

Més de 4.000 persones diuen 'NO' a les últimes retallades de Rajoy| Text i fotografies: Laura Biela

 Ja a les 19.00 hores es començaven a concentrar les primeres persones a la Plaça de la Pau, davant de la Subdelegació del Govern de Lleida. Sobre les 19.30 hores, els allí presents han dut a terme una 'pitada' conjunta i han decidit emprendre una marxa pels principals carrers del centre de la ciutat per mostrar a la gent que ells també són protagonistes de les retallades. En aquest sentit, Rosa Palau, secretària general de la UGT a Lleida, ha demanat a tots els ciutadans que deixin de ser espectadors i que es converteixin en actors: "No ens callaran. L'únic que ens queda als treballadors és poder-nos manifestar al carrer".
 
La marxa s'ha iniciat per la Rambla Ferran, en direcció a l'Estació de Renfe, per trencar pel carrer democràcia i passar pel carrer Magdalena, fins casi arribar a la Plaça de Sant Joan, on han decidit baixar pel carrer de Sant Marta, fins a incorporar-se de nou a la Rambla de Ferran. Ja de nou en aquest punt, Palau, juntament amb Joan Riba, secretari d'organització de CCOO a Lleida, han volgut transmetre unes paraules als allí presents i agrair-los, molt especialment, la seva voluntat de canviar la gestió d'aquest país.
 
Riba ha manifestat que "els governants d'aquest país l'únic que estan aconseguint amb totes aquestes mesures és enfonsar més al país, sobretot als més pobres". En aquest sentit, ha explicat que en "sol 8 mesos de govern el PP s'ha carregat els 34 anys de democràcia espanyola" i que no estan disposats a seguir en la mateixa línia. Volen una solució i si no la tenen no es descarta organitzar una altra vaga general entre l'octubre i el novembre. Finalment, el secretari d'organització de CCOO ha tancat el seu parlament amb el càntic 'Que se jodan!'.
 
Per la seva banda, Palau ha volgut deixar constància que rebaixar la paga als aturats no és la solució. "Cada vegada estan rebent menys prestació i al final arribarà un punt que no podran pagar ni el menjador dels seus fills, que és el més important". En aquest sentit, ha invitat al Govern a escoltar a tota la gent que s'atansa al sindicat a demanar ajuda i ha demanat a la ciutadania que no es quedin a casa, que surtin al carrer, que es senti la seva veu: "No callarem. No ens podran prendre la veu, la veu de tots els homes i dones que s'atansen al sindicat a explicar-nos els seus problemes i a demanar solucions"
 
Finalment, Palau ha recordat que les darreres mesures afecten tothom: funcionaris, aturats, autònoms, famílies i joves, cosa que farà que la resposta de la ciutadania augmenti a mesura que passin els dies i sobretot a partir del proper setembre, ja que si no reben resposta els sindicats tenen previstes noves mobilitzacions.


Comentaris

envia el comentari