Catalunya Diari

Més de 700 persones es manifesten a Lleida contra la precarietat laboral i salarial

CCOO i UGT defensen que aquest Primer de Maig ha de ser el punt de partida de la recuperació dels drets laborals i socials perduts per la crisi

La manifestació del Primer de Maig va desplaçar-se per diversos carrers de Lleida. | LleidaDiari.cat

Més de 700 persones han participat en la manifestació del Primer de Maig a Lleida. El bon temps ha fet que les previsions de l'organització CCOO i UGT s'hagin superat en la seva convocatòria anual que enguany ha cridat contra la precarietat laboral i salarial per tal de convertir la jornada en el punt de partida de la recuperació dels drets perduts per la crisi. La marxa ha sortit, com és habitual, de la plaça del Treball i ha seguit el recorregut de cada any pel centre de la ciutat fins a la rambla Ferran. Algunes de les seccions destacades de la manifestació han estat la dels treballadors de la bodega Raïmat, que depèn de Codorniu i estan amenaçats per un ERO, o els del col·lectiu de treballadores de la neteja. També ha despertat expectació la presència del candidat a la secretaria general del PSOE, Pedro Sánchez, que està de campanya per Lleida.

El secretari general de la UGT a Lleida, José Luis Aguilà, ha explicat que la precarietat i la situació laboral a Lleida està diferenciada respecte a la resta de Catalunya i ha apel·lat a que la demarcació deixi de ser «la ventafocs» del país. En aquest sentit, ha remarcat la necessitat d'acabar «d'una vegada per totes» amb la inseguretat que té el fet de no poder fixar convenis laborals entre treballadors i empreses. Així mateix, ha lamentat que els treballadors tenen menys poder adquisitiu a Lleida que els seus homòlegs a Barcelona i ha dit que cal procurar que els joves no hagin de marxar per buscar-se un futur millor. 


La secretària general de CCOO a Lleida, Cristina Rodríguez, ha incidit especialment en la representació de treballadors de Codorniu que ha assistit a la manifestació tot i que ha recordat que encara no saben quina serà l'afectació que tindrà a Raïmat l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que ha presentat l'empresa i ha afegit que el comitè està negociant amb la direcció. Rodríguez també ha parlat de la representació dels sectors de la neteja a la manifestació i ha criticat que als sectors de la construcció i el metall a Lleida es guanyin al voltant d'uns 500 euros menys que a Barcelona, per la qual cosa exigiran convenis provincials amb la taula salarial equiparada a la resta de Catalunya. 

Pedro Sànchez també es va deixar veure durant la protesta. | LleidaDiari.cat

 

La UGT i CCOO de les Terres de Lleida han reivindicat a Lleida una ocupació de qualitat i un augment dels salaris dels treballadors i unes pensions dignes. Sota el lema Ocupació estable, salaris justos, + drets socials, la manifestació convocada a la capital del Segrià per ambdós sindicats ha sortit com és habitual a les dotze del migdia de la plaça del Treball i ha seguit el mateix recorregut dels darrers anys fins a la rambla Ferran on després de la lectura dels manifestos s'ha fet un vermut popular. 

Des de CCOO i UGT han defensat que aquest 1 de Maig ha de ser un punt de partida per a la recuperació dels drets laborals i socials arravatats als treballadors i al conjunt de la ciutadania. En aquest sentit, han recordat que la d'aquest dilluns no serà la darrera mobilització que convoquen enguany. De fet, amb el que portem de 2017 ja s'han convocat tres protestes a Lleida, al davant de la Seguretat Social, a la COELL i a PIMEC, a més a més de la vaga convocada en el sector dels escorxadors d'aus i conills. 

De forma paral·lela i també amb sortida de la plaça del Treball hi ha hagut la manifestació convocada pel sindicat CGT que és crític amb els dos majoritaris. Aquesta manifestació ha comptat amb el suport de col·lectius i partits de l'esquerra independentista com la CUP i ha finalitzat a la plaça Sant Joan. 


Comentaris

envia el comentari