Catalunya Diari

Més de mil signatures a Lleida per a la creació d'un centre d'acollida d'urgència per a dones en situació de violència

El Grup de Dones de Lleida les ha presentat al registre de la Paeria i a la delegació de Govern després del «fracàs de Dona Samaritana»

Moment d'entrega de les signatures a la Paeria | Dones Lleida

El Grup de Dones de Lleida ha presentat aquest dimarts al matí al registre de la Paeria i de la delegació del Govern 1.039 signatures que han donat suport a la demanda de creació d'un centre d'acollida d'urgència per a dones i infants en situació de violència masclista. L'associació feminista reclama la creació del centre des de fa tres dècades i demana que es faci en un format públic i amb professionals qualificades per poder atendre a les dones i als seus fills que davant la gravetat de les agressions han d'abandonar casa seva. En aquest sentit, han criticat la «mala gestió realitzada amb Dona Samaritana on es va posar de manifest la manca de voluntat política».

Durant tres setmanes del mes de juny Dones de Lleida ha fet taules informatives al carrer i ha fet arribar el manifest i la informació a les vocalies de dones de les associacions de veïnes i als moviments socials de la ciutat. El dia 29 l'organització va fer una concentració davant la paeria, on unes 200 persones van reclamar responsabilitats al regidor de Serveis Socials. Les feministes consideren que la gestió d'un centre d'acollida ha d'estar lluny d'ideologies que neguen la igualtat i fomenten la violència masclista. El centre d'allotjament és d'urgència, per a quinze dies abans les dones no són derivades a cases o pisos de la Generalitat, i és d'obligat compliment que l'Ajuntament ofereixi aquest servei, segons indica l'associació.

En aquest sentit, Dones de Lleida creu que «davant la mala gestió realitzada amb Dona Samaritana es va posar de manifest la manca de voluntat política per a unes polítiques de drets socials i d'igualtat adreçades a les dones». És per això que ara creuen que cal crear un centre que garanteixi drets, protecció i atenció de qualitat, i que cal fer-ho des de l'administració, «no tornant a oferir la violència masclista com un negoci per a organització religioses i empreses que no han vetllat pel benestar de les dones i els infants i la Paeria no ha exercit el control i el seguiment».


Comentaris

envia el comentari