Catalunya Diari

Més d’un miler d’estudiants de Ponent comencen un nou semestre a la UOC

Més d’un miler d’estudiants de Ponent comencen un nou semestre a la UOC| Redacció - Fotografia: UOC Lleida

 

A les comarques l’àmbit de Ponent la xifra de matriculats a la UOC aquest segon semestre és de 1.075 persones. La comarca amb més volum de persones matriculades és el Segrià, amb 699, seguida de la Noguera amb 96, l’Urgell amb 92 i el Pla d’Urgell amb 88. La comarca de les Garrigues continua la llista, amb 56 estudiants matriculats, per sobre de la Segarra, amb 44. 

Els 1.075 estudiants de Ponent són una part dels prop de 23.000 estudiants de titulacions oficials que la UOC té a Catalunya, on l’àmbit metropolità de Barcelona és el territori amb més pes d’estudiants, 15.970 persones matriculades, seguit de les comarques gironines, que tenen 1.817 estudiants. Després ve el Camp de Tarragona, amb 1.648 persones matriculades, i la Catalunya central, amb 1.617. Tal com s’ha dit abans, a les comarques de Ponent hi ha 1.075 matriculats, a les Terres de l’Ebre se’n comptabilitzen 588 i a l’Alt Pirineu i Aran hi viuen 173 estudiants
 
Pel que fa a l’àmbit de l’Alt Pirineu i Aran, aquest compta amb 173 persones que cursen titulacions oficials a la UOC; al capdavant hi ha l’Alt Urgell, amb 59 estudiants, seguit de la Cerdanya, amb 37, i, de molt a prop, del Pallars Jussà, amb 36. El segueixen pel cap baix la Vall d’Aran amb 20, el Pallars Sobirà amb 15 i l’Alta Ribagorça amb 6 estudiants matriculats aquest segon semestre del curs.
 
En total, més de 34.000 persones comencen un nou semestre en alguna de les titulacions de la Universitat, és a dir, els graus, els màsters oficials i les titulacions del pla antic, a més d’altres ofertes formatives com l’Escola de Llengües o l’Ateneu universitari. D’aquests estudiants, prop de 22.000 cursen alguna de les titulacions de grau, en què prop d’un 19% cursaran Psicologia, gairebé un 18% Administració i Direcció d’Empreses i més d’un 12% Dret. Els segueixen altres titulacions com Enginyeria Informàtica, Educació Social i Comunicació. També sobresurten els més de 2.700 estudiants que aquest semestre seguiran algun dels màsters universitaris, entre els quals es destaquen Educació i TIC (e-learning), Prevenció en riscos laborals i Seguretat en TIC, seguit del màster de Dificultats de l’aprenentatge i trastorns del llenguatge, el d’Enginyeria informàtica i el d’Aplicacions multimèdia.  
 
Més de 5.400 estudiants encara cursaran aquest semestre alguna de les titulacions del pla antic  (llicenciatures, diplomatures i enginyeries), en les quals, pel que fa a titulacions amb més nombre d’estudiants, es reprodueixen unes preferències similars als graus. Així, doncs, Psicopedagogia, Ciències Empresarials i Dret són les titulacions que aglutinen un nombre més elevat de matriculats. 
 
Més dones que homes
Del total d’estudiants matriculats aquest semestre, les dones continuen essent una mica més nombroses que els homes, un 52% per davant d’un 48% aproximadament.
 
La franja de la mitjana d’edat dels estudiants de la UOC continua essent majoritàriament entre 25 i 45 anys, un 65% del total de matriculats aquest semestre. També es destaca l’augment continu d’estudiants menors de 25 anys que opten per estudiar a la universitat en línia en comptes de la presencial, un 25% del total. El 10% restant dels estudiants de la UOC tenen més de 45 anys.
 


Comentaris

envia el comentari