Catalunya Diari

Més d'un 50% dels temporers allotjats per la Paeria no tenen papers

La Paeria està en converses amb els departaments de Treball i Agricultura per buscar alternatives que permetin millorar la gestió de la campanya en el futur

Imatge de bosses i maletes de temporers guardades al pavelló 3 de Fira de Lleida
Més d'un 50% de les persones temporeres allotjades per la Paeria no tenen papers | LleidaDiari.cat

El paer en cap, Miquel Pueyo, va mantenir aquest passat dilluns a la tarda una reunió amb el delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, i amb el subdelegat del Govern central, José Crespín, per parlar de la gestió de la campanya de la fruita a Lleida i de la problemàtica derivada de l'allotjament de persones temporeres sense sostre.

Els representants de les tres administracions van fer una anàlisi compartida de la situació de la campanya de la fruita a partir de les dades de les quals disposa la Paeria, que permeten constatar que entre un 50 i un 58% de les persones allotjades en el dispositiu d'emergència habilitat per la Paeria al pavelló 3 de Fira de Lleida (les xifres varien segons el dia) no tenen regularitzada la seva situació administrativa, fet que els impedeix de treballar legalment a la campanya. Per aquest motiu, Pueyo va reiterar a Crespín, com ja va fer per carta la setmana passada amb la delegada a Catalunya Teresa Cunillera, la petició que l'Estat abordi la regularització dels sense papers, perquè la situació actual aboca aquestes persones a la marginació i la pobresa.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Un 36% dels temporers allotjats treballen en altres municipis del Baix Segrià i del Baix Cinca

Durant la reunió, que es va celebrar per via telemàtica a petició de la Paeria, es va posar també de manifest que un 36% dels temporers allotjats que tenen feina treballen en altres municipis del Baix Segrià i del Baix Cinca, de manera que la ciutat de Lleida està assumint la seva capitalitat territorial en la zona fruitera de Ponent. A més, l'alcalde va assenyalar que la situació viscuda enguany s'ha vist agreujada per l'efecte crida que va provocar la preocupació expressada des del sector en el sentit que faltaria mà d'obra i pel fet que la Covid-19 ha fet que la campanya fos més complicada i costosa i amb una dimensió social innegable.

Els representants de Paeria, Generalitat i Estat van coincidir en el fet que la gestió de la campanya posa en joc la imatge de la ciutat, del territori i del mateix sector de la fruita i que la societat de Lleida no s'ho pot permetre. La Paeria ja ha iniciat gestions amb els departaments de Treball i d'Agricultura per treballar en perspectives de futur per millorar la gestió de la campanya en el futur i s'ha compromès a posar en marxa un altre pavelló aquest mateix estiu si una altra administració hi posa recursos per fer-ho possible.

  

  


Comentaris

envia el comentari