Catalunya Diari

Interior envia més policies a Catalunya per protegir els jutges i els polítics constitucionalistes

El nombre d'efectius tornarà a incrementar la setmana vinent

Policia Nacional
El Ministeri d'Interior ha enviat més policies a Catalunya | Cedida

La detenció de Carles Puigdemont a Alemanya ha fet que augmenti la tensió a Catalunya i ha comportat importants mobilitzacions dels Comitès de Defensa de la República, els quals estan realitzant jornades de protestes i tallant els accessos a les principals carreteres catalanes.

Inclús, el Consell General del Poder Judicial va reunir-se de forma extraordinària, a causa de les pintades fetes pel col·lectiu antisistema 'Arran', per demanar a Interior que s'incrementés la seguretat del jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, i dels altres magistrats destinats a Catalunya. A més, els dirigents del PSC també van denunciar l'aparició de noves pintades amb missatges amenaçadors a la seva seu.

  

Per fer front a aquesta situació, el Ministeri d'Interior ha enviat a una vintena d'agents de la Unitat Central de Protecció a Catalunya amb l'objectiu de reforçar la protecció dels polítics constitucionalistes i dels jutges.

Els membres de Ciutadans, del PP i del PSC que es troben en territori català, estaran protegits per les autoritats policials, així com ja succeeix en el cas del jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena.

A més, la seguretat del jutge de Barcelona, Juan Antonio Ramírez Sunyer, també s'ha augmentat a raó de la seva implicació en la causa contra el procés i perquè en aquests últims dies s'haurien produït situacions «desagradables». Cal afegir que ambdós magistrats van patir les pintades dels col·lectius més radicals.

Vint efectius més a Catalunya 

Es tracta de vint agents que se sumen als 200 que ja treballen a Catalunya, encara que entre els que ja hi eren la majoria són Mossos d'Esquadra, així com indica 'El País'.

Aquesta no és la primera ocasió en què s'incrementa el nombre d'efectius policials, ja que també es va fer per la campanya del 21-D, moment en què es van sumar 50 agents provinents de la capital espanyola pel mateix motiu que ara. De fet, un altre dels motius va ser perquè van aparèixer penjats diversos ninots amb logotips dels tres partits esmentats.

Més policies, a partir de la setmana vinent

El desplegament policial no acabarà aquí, ja que un cop se celebri la convenció del PP a Sevilla, prevista per la vinent setmana, s'incorporaran més agents de la Unitat de Protecció per tal d'evitar que es tornin a produir aquest tipus de situacions.


Comentaris

envia el comentari