Catalunya Diari

Un metge de l'Arnau entra a l'Acadèmia de Medicina de Catalunya

També s’ha incorporat com a nova acadèmica Amàlia Lafuente Flo, de la Universitat de Barcelona

Imatge de Ferran Barbé
Imatge de Ferran Barbé | LleidaDiari.cat

Ferran Barbé, director clínic territorial de malalties respiratòries cròniques de Lleida, s'ha incorporat com a membre de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya. Aquesta històrica institució, creada l'any 1770, ha celebrat una sessió extraordinària, el 7 d'abril de 2019, per rebre com a nou acadèmic

Ferran Barbé, que ha pronunciat el seu discurs d'ingrés 'Medicina de precisió aplicada als pacients amb apnea de la son i hipertensió resistent'. Juntament amb Barbé, també s'ha incorporat com a nova acadèmica Amàlia Lafuente Flo, doctora en Medicina i Cirurgia i professora de Farmacologia de la Universitat de Barcelona, amb el discurs 'Evolució de la investigació en farmacogenètica durant l'última dècada'.

Altres facultatius de l'Arnau també formen part de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya

Altres facultatius de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova també formen part de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya. Són Joan Viñas, cap de secció de Cirurgia; Jaume Mas Atance, facultatiu especialista del Servei de Traumatologia; Josep Maria Casanova Seuma, cap de secció de Dermatologia; Rosa Maria Martí Laborda, facultativa especialista del Servei de Dermatologia; Xavier Matias-Guiu, cap del Servei d'Anatomia Patològica, i Antonio Montero, cap del Servei d'Anestèsia i Reanimació.

La Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya va ser creada l'any 1770. Actualment consta de 60 acadèmics numeraris elegits per votació entre els mateixos membres, 15 acadèmics d'honor, 120 acadèmics nacionals per elecció o premi i acadèmics corresponents estrangers sense limitació de nombre. Acull professionals de medicina i, des de 1874, professionals sanitaris de ciències afins (farmàcia, veterinària, biologia, etc.).

Un equip d’infermeria de l'Arnau de Vilanova rep un premi per la seva tasca

El comitè científic del XIII Congrés de la Societat Espanyola de Radiologia Intervencionista d'Infermeria (SERIE), en col·laboració amb el Col·legi d'Infermeria de Cantàbria, han atorgat el Premi Javier Rey a la millor comunicació a un dels dos projectes presentats per l'equip d'infermeria de la unitat de radiologia vascular intervencionista de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova (HUAV).

La comunicació presenta els diferents passos seguits pels professionals d'infermeria per crear un Equip de Teràpia Intravenosa (ETI), seguint un programa ben definit segons l'evidència científica més actualitzada. En aquest equip la infermeria pren un paper essencial i lidera un projecte dins l'hospital amb l'objectiu d'aconseguir una disminució de les possibles complicacions potencials que poden presentar els pacients per no disposar d'un accés venós segur i adequat als procediments, que cada vegada són més complexos i amb tractaments més llargs.


Comentaris

envia el comentari