Catalunya Diari

Un metge lleidatà rep una beca per investigar sobre el càncer gàstric

La beca de la Fundación Merck Salud està dotada amb 30.000 euros

La Fundación Merck Salud ha concedit una beca de 30.000 € per a desenvolupar un projecte de recerca en l'àrea d'immuno-oncologia al facultatiu d'Oncologia Mèdica de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova (HUAV) i investigador del grup de recerca de biomarcadors en càncer (GReBiC) de l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida), Robert Montal Roura.

La investigació se centrarà a proporcionar biomarcadors de resposta i resistència a la immunoteràpia per a poder oferir un tractament personalitzat a les persones que pateixen càncer gàstric avançat. En concret, la recerca analitzarà mostres de pacients tractats a l'HUAV per un adenocarcinoma gàstric. L'equip de recerca està format per les investigadores del grup GReBiC de l'IRBLleida, Eva Parisi i Anabel Sorolla, el facultatiu especialista d'Anatomia Patològica de l'HUAV, Felip Vilardell, i el metge d'Oncologia Mèdica de l'HUAV, Joel Veas.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Imatge del metge Robert Montal
Beca de recerca per investigar sobre el càncer gàstric pel facultatiu d’Oncologia Mèdica de l’Hospital Arnau | LleidaDiari.cat

Entendre millor perquè alguns pacients amb càncer gàstric

«Aquesta ajuda ens permetrà entendre millor perquè alguns pacients amb càncer gàstric responen positivament a la immunoteràpia; de la mateixa manera que ens permetrà buscar mecanismes per sensibilitzar els tumors que són intrínsecament resistents a aquests tipus de tractaments», ha explicat l'investigador.

Les Ajudes Merck d'Investigació estan destinades a finançar projectes de recerca inèdits presentats per a personal investigador que fan la seva investigació a l'Estat espanyol en un període d'un a tres anys. En el cas de l'àrea immuno-oncològica es van presentar 51 propostes i el jurat va destacar la proposta de l'equip lleidatà.


Comentaris

envia el comentari