Catalunya Diari

Milers d'alumnes de la UdL tornen a les classes semipresencials

La UdL espera que aquesta mesura es prorrogui per tenir «un retorn gradual a la normalitat acadèmica»

Pla obert d'una classe de primer de grau a la Facultat de Lletres de la Universitat de Lleida (UdL) que s'ha reprès aquest dilluns
Més de 2.000 alumnes de primer de grau de la Universitat de Lleida tornen al sistema de classes semipresencials | LleidaDiari.cat

Fins a 2.138 alumnes de primer curs dels graus que imparteix la Universitat de Lleida (UdL) -171 al campus d'Igualada- recuperen aquesta setmana part de la docència presencial, d'acord amb les mesures aprovades pel Procicat en l'actual context de covid a Catalunya.

Alguns d'ells ja han tornat a les aules aquest dilluns i la resta ho anirà fent en els pròxims dies. La vicerectora d'Ordenació Acadèmica i Qualitat de la UdL, Paquita Santiveri, espera que es prorrogui la semipresencialitat per poder tenir «un retorn gradual a la normalitat acadèmica». Així, ha destacat que la presencialitat en les classes teòriques estarà al voltant del 50% i ha dit que en alguns centres es pot superar aquest percentatge, una situació similar a la del setembre.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

«Les universitats havíem demanat aquest retorn a la semipresencialitat, sobretot per a l'alumnat de primer que ha de fer la transició a l'educació superior», destaca Santiveri, que també ha afirmat: «Per adaptar-se a la vida universitària l'única manera és venir a classe».

Es prioritza que els continguts que es puguin impartir de forma virtual

Des de la UdL han explicat que es prioritza que els continguts que es puguin impartir de forma virtual es mantinguin en aquest format i que l'activitat presencial se centri només en les activitats més pràctiques i en grups petits, sempre complint amb les mesures de prevenció com l'ús de mascareta, la ventilació i la distància entre persones. «Això fa que la capacitat de les aules quedi reduïda al 35% del que seria normal», assegura Santiveri.

El Govern va aprovar el 4 de febrer reprendre parcialment l'activitat presencial només per a l'estudiantat de primer durant dues setmanes prorrogables. Pel que fa a la resta de cursos de grau universitari, màsters i postgraus, l'activitat presencial se cenyeix únicament a les pràctiques i els exàmens que s'hagin programat en aquesta modalitat. Les biblioteques continuen obertes a la meitat del seu aforament.


Comentaris

envia el comentari