Catalunya Diari

3.600 comerços del Segrià es podran beneficiar d'ajuts directes després de la Covid

Generalitat i Consell Comarcal signen l'acord per a la subvenció de 4 MEUR per reactivar el sector del comerç i serveis

Bitllets d'euro
3.600 comerços de set municipis del Segrià es podran beneficiar d'ajuts directes per pal·liar els efectes de la covid-19 | Catalunya Diari

La consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, i el president del Consell Comarcal del Segrià, David Masot, han signat aquest dimarts el conveni per a la concessió per part de la Generalitat, a través de Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), d'una subvenció directa de 4 milions d'euros per reactivar el sector del comerç i els serveis dels municipis de la comarca afectats econòmicament per la crisi sanitària de la covid-19.

Es podran beneficiar d'aquests ajuts uns 3.600 establiments de comerç al detall i de serveis, a més de les parades de mercats municipals i de mercats de venda no sedentària dels set municipis de la comarca que han hagut de complir unes restriccions més severes arran del rebrot de coronavirus.

El rebrot de la covid-19 als municipis de la comarca del Segrià 

El rebrot de la covid-19 als municipis de la comarca del Segrià i les mesures adoptades pel Govern per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia als municipis de Lleida, Alcarràs, Aitona, la Granja d'Escarp, Seròs, Soses i Torres de Segre, ha suposat restriccions a les empreses de serveis i al comerç, i també al moviment de persones, limitant l'entrada i la sortida d'aquestes poblacions, la qual cosa ha afectat de manera greu el teixit empresarial i comercial de la comarca.

Davant d'aquesta situació, de disminució dràstica de l'activitat econòmica, el Govern a través d'aquesta subvenció directa al consell Comarcal del Segrià, vol donar suport a les empreses i els comerços de l'àmbit territorial del Segrià i donar resposta, especialment, a aquelles empreses i comerços que s'han vist greument afectats econòmicament per la covid-19, segons ha explicat la consellera Àngels Chacón. En el marc de l'acte de signatura del conveni, Chacón ha apuntat que es podran beneficiar d'aquesta subvenció, uns 3.600 establiments de comerç al detall i de serveis, a més de les parades de mercats dels set municipis afectats pels rebrots.

L'agilitat amb què el Govern ha aprovat la subvenció de 4 milions d'euros

El president del Consell del Segrià, David Masot, ha agraït l'agilitat amb què el Govern ha aprovat la subvenció de 4 milions d'euros provinents del fons de contingència de la Generalitat i ha explicat que els diners es repartiran a través d'una convocatòria i unes bases en què el Consell comptarà amb la col·laboració dels ajuntaments dels set municipis de la comarca. L'objectiu és que aquests ajuts «sigui àgils i fàcils de tramitar» per parts dels establiments què se'n poden beneficar.

En aquest sentit, des del Consell Comarcal del Segrià s'iniciarà ara la redacció de les bases de la convocatòria, que seran similars als ajuts que es van activar a la Conca d'Òdena, i es pretén que estiguin llestes en unes setmanes, segons ha explicat Masot. La voluntat és que els ajuntaments puguin disposar de les bases perquè al setembre ja puguin començar a tramitar les sol·licituds d'ajut.

Chacón no ha tancat la porta a habilitar ajuts per a altres sectors ara l'hostaleria, turisme, la indústria i altres que s'han vist afectats pel confinament i les restriccions que es van establir al Segrià però ha deixat clar que aquesta possibilitat dependrà de la disponibilitat pressupostària de la Generalitat. La consellera ha remarcat també que s'està començant a detectar «una certa crisi en la demanda provocada perquè hi ha un descens del poder adquisitiu dels ciutadans i perquè la reactivació està costant més per la incertesa dels rebrots» del Segrià però que també es poden donar en altres comarques.


Comentaris

envia el comentari