Catalunya Diari

La UdL estima en 120.000 euros els danys ocasionats en la detenció de Pablo Hasel al Rectorat

«No tot ho hem fet bé, però la pressió a la qual hem estat sotmesos és molt alta», reconeix el rector Jaume Puy

Imatge de l'interior de la UdL amb els desperfectes ocasionats
Imatge de l'interior de la UdL amb els desperfectes ocasionats. | LleidaDiari.cat

La Universitat de Lleida (UdL) estima, segons les primeres estimacions, en uns 120.000 euros els danys que es van produir a l'edifici del Rectorat en la detenció de Pablo Hásel. Durant el consell de govern de la UdL d'aquest divendres, el rector de l'entitat, Jaume Puy, ha destacat que no hi va haver danys personals ni en les instal·lacions més sensibles, com ara servidors i aparells informàtics, ni en arxius de docència o títols. «Les parts més importants no van ser atacades i això és un petit èxit», ha dit. «No tot ho hem fet bé, però la pressió a la qual hem estat sotmesos és molt alta», ha reconegut. El rector ha insistit que la posició de la UdL és «donar suport a la llibertat d'expressió, però no als que utilitzen mètodes violents per defensar-la». Els representants dels estudiants han aprofitat per criticar la gestió de l'equip de govern de la UdL, així com amb l'actuació dels Mossos d'Esquadra. En aquest sentit, han demanat que es desglossin els danys registrats, tot mostrant imatges de l'actuació policial.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Els estudiants han instat l'equip de direcció a sol·licitar un informe d'actuació per analitzar «per quina raó es van esbotzar portes innecessàries per accedir a l'edifici i realitzar el trencament de les vidrieres que donen als patis interiors». Així mateix, han demanat explicacions per saber «amb quina habilitació legal van registrar despatxos i dependències de la Universitat on no hi havia persones». La major part dels membres del Consell de govern han donat suport al rector Jaume Puy i al seu equip sobre els fets que van tenir lloc dilluns i dimarts al Rectorat.

La UdL reforça la seva imatge a les xarxes socials

D'altra banda, el Consell de govern de la Universitat de Lleida ha aprovat incorporar al Manual d'imatge corporativa de la UdL nous elements gràfics adreçats a harmonitzar la imatge institucional a les xarxes socials. El seu objectiu és promoure un element identificatiu comú a tota la UdL, tot respectant la diversitat dels diferents centres, departaments, instituts de recerca, titulacions, unitats i altres entitats internes. Els gestors de comptes disposaran de sis mesos per adaptar-se a les noves directrius.

El coordinador de Comunicació, Difusió i Premsa, Estanislau Fons, ha assenyalat que«"la universitat reconeix la importància creixent de les xarxes en la comunicació pública» i, d'aquesta manera, «fa un pas important per tal que les intervencions de la institució, les seves unitats i els seus grups en aquest àmbit estiguin correctament identificades i així guanyem visibilitat».


Comentaris

envia el comentari