Catalunya Diari

Els milions d'euros que destinarà la Diputació de Lleida a l'estat de les carreteres

La dotació s'incrementa un 4% respecte a la darrera adjudicació i tindrà vigència de 3 anys amb possibilitat de pròrroga

Pla mitjà on es pot veure al president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, acompanyat de dos vicepresidents
La Diputació de Lleida destinarà més de 12 MEUR a la conservació de carreteres | LleidaDiari.cat

El Ple de la Diputació de Lleida celebrat aquest dijous ha aprovat l'adjudicació dels contractes d'execució d'operacions de conservació semiintegral a les carreteres de la xarxa viària de la corporació incloses a tres zones diferents per a les properes 3 anualitats i amb possibilitat de pròrroga per un valor de 12.137.681,58 euros.

Respecte a la darrera adjudicació el pressupost s'ha incrementat un 4%. El Ple també ha donat llum verda al conveni de col·laboració entre la Diputació, l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida i el Servei Català de Salut, per fomentar les activitats de recerca hospitalària a Lleida amb el programa Post-MIR 2020 i de Promoció de la Recerca en Salut.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Manteniment per diferents zones

Respecte al manteniment de carreteres, concretament i pel que fa a la zona 1, correspon al Segrià, les Garrigues, el Pla d'Urgell, la Noguera i la Segarra, i el contracte s'adjudica per un valor de 6,5 MEUR. A la zona 2, que abraça les comarques de l'Alt Urgell, la Cerdanya i el Solsonès, es compta amb un pressupost de poc més de 3 MEUR; i la zona 3, on hi ha el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, l'Aran i l'Alta Ribagorça, s'hi destina una partida de 2,5 MEUR. Les empreses adjudicatàries han estat la UTE Sorigué ACSA Conservació de Infraestructuras, SA-Arnó Infraestructuras SLU; UTE Romà Infraestructures i Serveis, SAU-M i J. Gruas, i UTE José Antonio Romero Polo, i SAU Cervós.

D'altra banda, la comissió de Salut Pública ha aprovat el programa d'actuacions de la Diputació de Lleida en matèria d'assistència i cooperació als ajuntaments de la demarcació en l'àmbit de la salut pública per a l'exercici 2020 i següents. La sessió plenària ha donat llum verda a l'aprovació inicial del projecte de condicionament de la carretera LV-3023 de la C-14 a la Donzell d'Urgell amb un pressupost d'1,4 MEUR.

Mesures i accions per a l'eradicació de la violència masclista

En l'apartat de mocions, s'ha aprovat per unanimitat la presentada pel grup d'ECP de proposta de mesures i accions per a l'eradicació de la violència masclista, excepte el punt que feia referència a sumar-se a la xarxa de ciutats lliures del tràfic de dones i persones, a l'entendre els grups d'ERC i JxCat que ja s'està fent.

També s'ha aprovat per unanimitat la moció presentada pels grups polítics del PSC i Unitat d'Aran respecte a l'impuls a la creació de la taula per a l'impuls dels projectes Next Generation a les Terres de Lleida, Alt Pirineu i Aran, de reducció d'emissions, digitalització del territori i de les seves empreses i fer possible el compliment dels objectius pel desenvolupament sostenible (ODS). Finalment, també s'ha aprovat per unanimitat la moció presentada per C's per la promoció dels càmpings de la demarcació i la prevenció meteorològica per a garantir-ne la seguretat.


Comentaris

envia el comentari