Catalunya Diari

La militància del PDeCAT de Lleida ratifica Toni Postius com a cap de llista a les municipals del 2019

Considera que té davant «una oportunitat històrica de conquerir la Paeria» i reivindica que Lleida sigui «un actor principal en la construcció de la República»
El cap de llista del PDeCAT a les municipals del 2019 a la ciutat de Lleida, Toni Postius, votant en l'assemblea local del partit en la qual va ser ratificat com a candidat
El cap de llista del PDeCAT a les municipals del 2019 a la ciutat de Lleida, Toni Postius, votant en l'assemblea local del partit en la qual va ser ratificat com a candidat | LleidaDiari.cat

Toni Postius serà el cap de llista del PDeCAT a la ciutat de Lleida en les municipals del 2019, després d'haver encapçalat ja la llista el 2015 però en aquella ocasió sota les sigles de CiU. L'Assemblea Local de Lleida del PDeCAT el va confirmar aquest dimecres, com a culminació del procés de primàries endegat pel partit.

 

Postius, que ha estat l'únic en concórrer a aquestes eleccions primàries, ha obtingut la confiança dels associats sense cap vot en contra. El diputat al Congrés i actual president del grup del PDeCAT a l'Ajuntament de Lleida es planteja les municipals de l'any que ve com una «oportunitat històrica» per conquerir la Paeria i que considera que «per acabar amb quaranta anys d'hegemonia socialista» cal actuar amb «proximitat, honestedat, transparència i estant al costat del sentir majoritari de la ciutat» expressat el 21-D. Així mateix, aposta perquè «Lleida assumeixi un paper protagonista en la construcció de la República i que es converteixi en una ciutat de referència».

  

En una assemblea que va comptar amb la participació de la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, Toni Postius va dirigir un discurs als associats en què va destacar que «la majoria social de la ciutat s'ha rebel·lat i ha pres consciència de si mateixa per dir prou». L'alcaldable pel PDeCAT va passar revista als últims quatre anys, des de la seva anterior nominació, per posar en relleu «el descrèdit en què ha caigut l'actual equip de govern» en qüestions com l'ús de la llengua a l'ajuntament, les polèmiques amb els símbols franquistes a la ciutat o, més recentment, «la vergonyosa gestió de l'1 d'octubre, en què Ros va considerar l'actuació policial com a proporcionada».

 

«Fa quatre anys, la meva candidatura podia semblar agosarada per la meva joventut, però contra el que preveien les enquestes, vam pujar un miler de vots, vam consolidar els sis regidors i ens vam quedar a només dos del PSC», va recordar. «Allò va significar plantar el camp base per assolir ara el cim de l'alcaldia», va manifestar davant la militància local. També va repassar la seva actuació al capdavant de l'oposició municipal destacant aspectes com «l'exigència en el control de l'acció de l'equip de govern i la lluita per la transparència». «També hem estat incòmodes quan hem dit 'no' a empassar-nos rodes de molí que ens volien vendre com si fossin caramels enverinats», va remarcar.

 

Toni Postius i Terrado té 33 anys. És Enginyer Tècnic en Informàtica de Gestió per la Universitat de Lleida i llicenciat en Dret. És regidor a la Paeria des de 2011 i ja va ser cap de llista a les passades eleccions de 2015 –sota les sigles de CiU-. Des d'aquell any també és diputat al Congrés, portaveu a la Comissió de Seguretat Vial i Mobilitat Sostenible i portaveu adjunt a la d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient. Anteriorment també havia estat cap local de la Joventut Nacionalista de Catalunya (2006-08), president a les Terres de Lleida de la JNC (2008-10), coordinador del grup municipal de CiU (2007-11) i gerent de CDC a Lleida (2011-15).Comentaris

envia el comentari