Catalunya Diari

Milloraran la mobilitat a la cruïlla d’Anselm Clavé i la rambla de Ferran de Lleida

L’objectiu és donar més seguretat als usuaris i pacificar el trànsit de vehicles, vianants i VMP

Plànol del carrer Anselm Clavé de Lleida
La Paeria millorarà la mobilitat a la cruïlla d’Anselm Clavé i la rambla de Ferran | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Lleida ha elaborat un projecte per millorar l'accessibilitat i la mobilitat en bicicleta a la plaça de Ramon Berenguer IV, en concret en la connexió entre la rambla de Ferran i el carrer d'Anselm Clavé. El document mostra com, en primer lloc, es desplaça el pas de vianants de l'inici de la rambla, a la cantonada amb Anselm Clavé.

Això permetrà millorar la visibilitat dels vianants i donar-los més seguretat. Amb aquesta actuació també s'executaran uns nous rebaixos accessibles per a persones amb mobilitat reduïda i/o amb problemes de visió. A més, es renovaran els semàfors existents i s'inclourà un pas separat per a ciclistes i s'instal·laran comptadors numèrics regressius en el semàfor verd de vianants per reforçar la seguretat als usuaris/es.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

El projecte preveu l'ampliació de vorera del carrer d'Anselm Clavé 

D'altra banda, el projecte preveu l'ampliació de vorera del carrer d'Anselm Clavé en el tram comprès entre Cardenal Remolins i la rambla de Ferran. L'objectiu és aconseguir el mateix ample que a la resta del carrer i permetre un flux més còmode de persones vianants. Finalment, incorpora la prolongació del carril bici des de Cardenal Remolins fins a la rambla de Ferran, fet que permet la connectivitat de la xarxa de bicis i vehicles de mobilitat personal (VMP). Aquestes actuacions tenen un pressupost de 37.640,39 euros i es preveu un termini d'execució d'un mes.

El primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Toni Postius, ha explicat que en la redacció del projecte s'ha tingut en compte les peticions de millorar la seguretat viària del pas de vianants, ubicat a l'inici de la rambla, així com la petició sorgida de les reunions amb el col·lectiu En bici per Lleida - BACC durant la Setmana de la Mobilitat, en què demanava millorar la connexió del carril bici d'Anselm Clavé amb la rambla. Per això, ha indicat que s'ha acomplert un projecte que modifica la cruïlla regulada amb semàfors i integra les seves observacions. L'actuació en aquesta zona de la plaça de Ramon Berenguer IV afavoreix la pacificació del trànsit rodat i de les persones vianants i és un pas més en la remodelació de la plaça, per aconseguir un entorn més integrat i segur.


Comentaris

envia el comentari