Catalunya Diari

Els millors 'escacs i mats' al Cucalòcum Lleida

El Gran Mestre Internacional Josep Oms ensenya les millors jugades d’escacs als infants que visiten el Cucalòcum

Imatge del joc d'escacs al Cucalòcum
Imatge del joc d'escacs al Cucalòcum | LleidaDiari.cat

Una de les novetats que enguany presenta el Cucalòcum és la possibilitat d’aprendre a jugar a escacs en taulers gegants. L’Acadèmia d’Escacs Josep Oms de Lleida hi és present amb dos estands, un a la zona del Cucalòcum i l’altre al pavelló on es desenvolupa el Cucaesport. El mateix Josep Oms, l’únic Gran Mestre Internacional d’Escacs que ha tingut Lleida, explica als nens i les nenes les millors jugades d’aquesta pràctica i els beneficis que aporta el joc. Oms exposa que els escacs potencien la creativitat, la paciència, la concentració i la memòria, per això «a la meva acadèmia oferim un projecte pioner per a nens i nenes de 4 a 6 anys, unes edats bàsiques per a l’aprenentatge de qualsevol habilitat».

Des de fa quatre anys Josep Oms dirigeix la seva pròpia acadèmia d’escacs a Lleida amb sessions per a tots els nivells i també dóna classes a una vintena d’escoles públiques i concertades de Lleida. «Som un equip de docents i professionals que garantim un ensenyament de qualitat, que permet que els alumnes aconsegueixin els objectius esportius, pedagògics, lúdics i personals que es fixin», comenta. 

Aquest professional i apassionat pel món dels escacs va obtenir el Gran Master (GM) l’any 2007, el títol més important d’aquesta disciplina que existeix a nivell mundial. Durant la seva trajectòria, Oms ha obtingut nombrosos guardons tant a nivell individual com d’equip. Entre aquests destaquen la Medalla d’Or a les olimpíades d’Escacs de Torí 2006 (és l’únic esportista de l’Estat espanyol que l’ha aconseguit) i diferents títols de campió i podis en els Campionats d’Espanya i Catalunya en gairebé totes les categories. Cal recordar que, al Cucalòcum, els infants que passen per l’estand i juguen amb les figures gegants dels escaquers participen en el sorteig d’un mes gratuït a l’Acadèmia d’Escacs Josep Oms.

D’altra banda, el dimecres 2 de gener, a les 11.00 hores, el Gran Camarlenc visitarà Cucalòcum per rebre les cartes per als Reis Mags d’Orient dels nens i les nenes presents al Parc de la Infància i la Joventut de Lleida. A més, al saló també es pot participar en l’activitat 'Fem un clic pels reis!', en què es convida els visitants a fotografiar-se i enviar un petó i una salutació als Reis Mags per rebre’ls el dia de la cavalcada.


Comentaris

envia el comentari