Els millors 'escacs i mats' al Cucalòcum Lleida

El Gran Mestre Internacional Josep Oms ensenya les millors jugades d’escacs als infants que visiten el Cucalòcum
Imatge del joc d'escacs al Cucalòcum | LleidaDiari.cat

Una de les novetats que enguany presenta el Cucalòcum és la possibilitat d’aprendre a jugar a escacs en taulers gegants. L’Acadèmia d’Escacs Josep Oms de Lleida hi és present amb dos estands, un a la zona del Cucalòcum i l’altre al pavelló on es desenvolupa el Cucaesport. El mateix Josep Oms, l’únic Gran Mestre Internacional d’Escacs que ha tingut Lleida, explica als nens i les nenes les millors jugades d’aquesta pràctica i els beneficis que aporta el joc. Oms exposa que els escacs potencien la creativitat, la paciència, la concentració i la memòria, per això «a la meva acadèmia oferim un projecte pioner per a nens i nenes de 4 a 6 anys, unes edats bàsiques per a l’aprenentatge de qualsevol habilitat».

 

Des de fa quatre anys Josep Oms dirigeix la seva pròpia acadèmia d’escacs a Lleida amb sessions per a tots els nivells i també dóna classes a una vintena d’escoles públiques i concertades de Lleida. «Som un equip de docents i professionals que garantim un ensenyament de qualitat, que permet que els alumnes aconsegueixin els objectius esportius, pedagògics, lúdics i personals que es fixin», comenta.

 

Aquest professional i apassionat pel món dels escacs va obtenir el Gran Master (GM) l’any 2007, el títol més important d’aquesta disciplina que existeix a nivell mundial. Durant la seva trajectòria, Oms ha obtingut nombrosos guardons tant a nivell individual com d’equip. Entre aquests destaquen la Medalla d’Or a les olimpíades d’Escacs de Torí 2006 (és l’únic esportista de l’Estat espanyol que l’ha aconseguit) i diferents títols de campió i podis en els Campionats d’Espanya i Catalunya en gairebé totes les categories. Cal recordar que, al Cucalòcum, els infants que passen per l’estand i juguen amb les figures gegants dels escaquers participen en el sorteig d’un mes gratuït a l’Acadèmia d’Escacs Josep Oms.

 

D’altra banda, el dimecres 2 de gener, a les 11.00 hores, el Gran Camarlenc visitarà Cucalòcum per rebre les cartes per als Reis Mags d’Orient dels nens i les nenes presents al Parc de la Infància i la Joventut de Lleida. A més, al saló també es pot participar en l’activitat 'Fem un clic pels reis!', en què es convida els visitants a fotografiar-se i enviar un petó i una salutació als Reis Mags per rebre’ls el dia de la cavalcada.Comentaris

envia el comentari