Catalunya Diari

Mínguez i Larrosa presenten els avals per confirmar les respectives candidatures a les primàries del PSC de Lleida ciutat

La militància local del partit escollirà dilluns vinent d'entre els dos la persona que prendrà el relleu d'Àngel Ros a l'alcaldia de la capital del Segrià

Pla mig de l'alcaldessa en funcions de Lleida, Montse Mínguez, abans de presentar els avals
Pla mig de l'alcaldessa en funcions de Lleida, Montse Mínguez, abans de presentar els avals | LleidaDiari.cat

L'alcaldessa en funcions de Lleida, Montse Mínguez, i el segon tinent d'alcalde de la Paeria i primer secretari del PSC a Lleida ciutat, Fèlix Larrosa, han presentat aquest dimecres al vespre, poc abans que finalitzés el termini, els avals per poder formalitzar les respectives candidatures a les primàries que l'agrupació local del partit celebrarà el 27 d'agost per escollir la persona que prendrà el relleu d'Àngel Ros al capdavant de l'Ajuntament de Lleida i que, a la vegada, esdevindrà el candidat de la formació en les municipals del 2019.

Ambdós candidats han assegurat haver reunit els avals necessaris, els de, com a mínim, el 25% de la militància local. Larrosa ha detallat que ha presentat 151 avals, mentre Mínguez no n'ha concretat la xifra. De totes maneres, ara hauran de ser validats pel partit abans que les dues candidatures siguin proclamades oficialment. Les primàries estan previstes pel dilluns 27 d'agost i, dos dies després, el Ple de la Paeria en què s'investirà el nou alcalde de la ciutat.

Poc abans de les vuit del vespre, hora en què finalitzava el termini, Fèlix Larrosa i Montse Mínguez han presentat a la seu del PSC de Lleida ciutat els avals que, respectivament, han recollit d'entre la militància per poder confirmar les seves candidatures a les primàries locals. El primer en fer-ho, en concret a les 19.30 hores, ha estat Larrosa, que s'ha mostrat «honorat, emocionat i eternament agraït» amb l'equip que l'ha acompanyat en la recollida d'avals però especialment amb els militants de l'agrupació local del partit que li han donat el seu suport. El primer secretari dels PSC de la capital del Segrià ha presentat 151 avals, xifra que representa un 40% de la militància, segons ha explicat. 

Pla mig del primer secretari del PSC de Lleida ciutat, Fèlix Larrosa, abans de presentar els avals
Pla mig del primer secretari del PSC de Lleida ciutat, Fèlix Larrosa, abans de presentar els avals | LleidaDiari.cat

 

Deu minuts després, ha estat Montse Mínguez qui ha presentat els avals recollits. Tot i que no ha volgut concertar-ne la xifra, ha assegurat que ha superat el mínim necessari del 25% de la militància local del PSC, que és de més de 300 persones. L'alcaldessa en funcions de Lleida s'ha mostrat «molt contenta» i també ha agraït a l'equip que l'ha acompanyada i als militants que li han donat el seu suport en forma d'aval, tot reconeixent les dificultats que ha comportat recollir els suports necessaris durant el mes d'agost.

L'agrupació local del PSC de Lleida ciutat haurà de validar ara els avals rebuts de Larrosa i Mínguez. Està previst que el partit ho faci aquest dijous al matí i cap al migdia ja doni a conèixer el nombre total d'avals recollits en cada cas i proclami oficialment els candidats a les primàries previstes pel dia 27.


Comentaris

envia el comentari