Catalunya Diari

El Ministeri prohibeix vendre productes agroalimentaris per sota de costos

Així ho estableix la nova Llei de Cadena Alimentària

El ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luís Planas, ha advertit que s'aplicaran sancions per incomplir la Llei de la Cadena Alimentària, la modificació de la qual s'aprovarà definitivament dijous vinent al Congrés. Des de Lleida, Planas ha destacat el pas endavant que suposa a l'hora de garantir uns preus dignes als productors i ha dit que serà una llei d'obligat compliment per part dels diferents agents que intervenen en la cadena. Així, ha remarcat que estableix que els preus de venda no puguin estar per sota dels costos de producció i prohibeix expressament la venda a pèrdues. A la vegada, el ministre ha posat de relleu que introdueix la novetat que tota transacció i tot contracte hauran de ser per escrit.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!


Planas ha convocat pel dilluns vinent una taula amb organitzacions professionals agràries, cooperatives, indústria i distribució per exposar-los la nova Llei de la Cadena Alimentària, que es modifica per segon cop aquesta legislatura i que s'aprovarà dijous vinent al Congrés. Després d'inaugurar el Fòrum Datagri 2021 que se celebra a Lleida, Luis Planas ha afirmat que la modificació de la llei dona resposta a les demandes de les organitzacions agràries i cooperatives i suposa un nou pas endavant: «Hem instrumentat un mecanisme legal perfectament integrat en la directiva comunitària del 2019 i que és d'obligat compliment», ha explicat. En aquest sentit, s'ha mostrat convençut que tothom estarà disposat a complir com al tasca que li correspon i, si no, «la llei s'aplicarà».  

fruita-de-temporada-aliments-de-proximitat
La fruita i la resta de productes agroalimentaris mai podran vendre's per sota el preu de cost | Catalunya Cuina

Planas ha assenyalat que la Llei preveu sancions en cas d'incompliment per part de qualsevol dels agents de la cadena i que el govern espanyol les aplicarà, a través de l'Agència d'Informació i Control Alimentaris, tot i que confia que no sigui necessari arribar a aquest extrem, segons ha dit. «Buscar uns preus dignes per als agricultors i ramaders és un objectiu al qual ningú pot oposar-se», ha expressat el ministre.

Planas també ha dit que des de Ministeri d'Agricultura són conscients de les dificultats que viuen pagesos i ramaders davant l'important increment de preus de matèries primeres que han d'assumir. Així, ha afirmat que des de les administracions públiques hi han de donar resposta i podria ser un tema que també es tracti en la reunió de dilluns amb el sector. 

El ministre ha dit que els ramaders són els que s'estan veient més afectats, especialment els sectors del vaquí de llet sobretot per l'increment dels preus dels cereals destinats a l'alimentació animal. També ha destacat l'increment dels fertilitzants nitrogenats que els pagesos utilitzen per abonar els camps. Planas ha reiterat el compromís que el govern espanyol mantindrà la bonificació al gasoil professional, al menys, durant tota la legislatura, mentre que altres països estan optant per reduir-la.
 

 


Comentaris

envia el comentari