Catalunya Diari

El ministre Juan Ignacio Zoido assegura que si un jutge ordena detenir més polítics catalans, se'ls detindrà

Considera que cadascú ha d'assumir responsabilitats per les seves decisions i accions

Juan Ignacio Zoido ha volgut deixar clar que si cal detenir més polítics catalans, se'ls detendrà
Juan Ignacio Zoido ha volgut deixar clar que si cal detenir més polítics catalans, se'ls detindrà | CatalunyaDiari.cat

El ministre de l'Interior espanyol, Juan Ignacio Zoido, ha assegurat en una entrevista concedida a 'OKdiario' que «no li tremolarà el pols» a la força policial si un jutge ordena detenir més polítics a Catalunya, en referència a Marta Rovira i Elsa Artadi. «Si cal detenir nous càrrecs, se'ls detindrà», ha insistit, assenyalant que això passarà encara que siguin «nous càrrecs electes», sorgits de les eleccions del passat 21 de desembre. 

«Cadascú acabarà sent responsable de les decisions que ha pres»

En aquest sentit, Zoido ha aprofitat per recordar que les investigacions segueixen el seu curs, i que quan tot acabi s'aclarirà el grau de participació de tots els implicats en l'organització del referèndum de l'1 d'octubre, i en la Declaració Unilateral d'Independència (DUI). «Cadascú acabarà sent responsable de les decisions i accions que ha pres», ha dit. Amb tot, ha defensat la separació dels poders Executiu i Judicial, insistint que a Espanya la independència judicial és total. 

En aquest sentit, ha reconegut que la justícia va al seu ritme, però s'ha mostrat confiat en el fet que «sempre acaba arribant», reiterant que les ordres que arribin de les instàncies judicials seran complides pels cossos policials. 

Amb els Mossos s'han pres les mesures que s'havien de prendre

Sobre les responsabilitats judicials que podrien tenir els oficials dels Mossos d'Esquadra, el ministre ha assenyalat que «tothom qui s'hagi desviat del compliment de la norma» ha de saber que haurà d'assumir la responsabilitat pels seus actes. Als que acusen el govern espanyol d'haver reaccionat amb tardança, ha negat absolutament que «se'ls hagi deixat fer» i ha indicat que «s'han pres les mesures que s'havien de prendre». 

El ministre creu que els oficials dels Mossos que s'han desviat «del compliment de la normal» haurà d'assumir responsabilitats
El ministre creu que els oficials dels Mossos que s'han desviat «del compliment de la normal» haurà d'assumir responsabilitats | Cedida

 

«Es depuraran responsabilitats el més aviat possible, pel bé del cos. Perquè el cos ha de prevaler i no les ideologies d'alguns», ha insistit Zoido, en referència a l'1 d'octubre i els escorcolls al departament d'Economia de la Generalitat del passat 20 de setembre. 


Comentaris

envia el comentari