Catalunya Diari

L'alcalde de Lleida anuncia que s'ha de sotmetre a una intervenció quirúrgica

El primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, serà alcalde accidental

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha delegat les funcions d'alcaldia en el primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Toni Postius, amb motiu d'una intervenció quirúrgica oftalmològica. El decret de delegació serà efectiu els dies 19 i 20 de maig.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

L'aposta de Pueyo per fer créixer els territoris

Malgrat l'anunci de la seva intervenció, el cert és que l'alcalde s'ha mostrat actiu durant tota la setmana. Un exemple és que el paer en cap, Miquel Pueyo, ha advocat per la creació de xarxes estratègiques i de suport que esdevinguin eines de país i contribueixin a l'equilibri territorial. Pueyo ha participat aquest dimecres al matí en el diàleg centrat en la perspectiva de les quatre capitals catalanes i el seu paper en el disseny de Catalunya de 2030. Organitzat per la plataforma Alcaldes.eu i la col·laboració de la Facultat de ciències Polítiques de la Universitat Pompeu Fabra, s'ha fet a l'Auditori del Campus de la Ciutadella.

Els reptes que l'alcalde Pueyo ha apuntat per la ciutat passen per tres focus. En primer lloc, esdevenir la capital Agrobiotech del sud d'Europa, generant sinergies i una agricultura connectada amb les noves tecnologies. Això es farà a través de la potenciació del Parc Científic i la Universitat de Lleida com a eixos de transformació de l'agricultura tradicional, aquestes dies molt present amb la pel·lícula Alcarràs, de Carla Simón, a una agricultura que s'adapti als nous temps, creant relacions entre el món digital i tecnològic i l'agrícola. En segon lloc, la creació del polígon Torreblanca-Quatre Pilans, per impulsar industrialment el territori. En aquest sentit, s'ha de destacar la connexió ferroviària que tindrà amb els ports de Tarragona i Barcelona, fet que, alhora, permetrà estendre una força centrífuga amb activitat més enllà de la capital. I, finalment, tendir cap a una Lleida més verda i amb una mobilitat més sostenible.

Igualtat de condicions

L'alcalde ha conclòs que perquè hi hagi equilibri s'ha de parlar d'igualtat de condicions entre tots els territoris amb una visió encertada i coherent de país. D'aquí, la necessitat de crear una de les xarxes entre les diferents capitals de comarca del territori lleidatà per teixir sinergies, que nodriran i la faran més important. La voluntat és treballar per potenciar les altres ciutats, fet que també beneficiarà Lleida.

L'alcalde de Lleida ha compartit taula de diàleg amb els seus homòlegs de Girona i Tarragona, Marta Madrenas i Pau Ricomà, i el tinent d'alcaldia i regidor de Presidència de l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí. El periodista Eduard Berraondo ha moderat la taula. Amb les conseqüències econòmiques, socials i pressupostàries arran de la pandèmia, el debat s'ha organitzat per saber el paper que juguen els municipis en l'estratègia de futur del país, així com la situació general dels municipis, els seus reptes i aspiracions, i la gestió amb les seves àrees d'influència per contribuir a un equilibri territorial eficaç.


Comentaris

envia el comentari