Catalunya Diari

Mireia Boya deixa la direcció de la CUP en ser agredida psicològicament per un company

La cupaire ha explicat que ha pres la decisió amb l’objectiu de cuidar-se, però que és perfectament conscient de «deixar el repte col·lectiu de millorar la gestió de les agressions masclistes»

Mireia Boya ha deixat la direcció de la CUP en ser agredida psicològicament per un company | CatalunyaDiari.cat

La directora de la CUP, Mireia Boya, ha anunciat aquest divendres que dimiteix com a membre del Secretariat Nacional de la formació i que marxa de la política nacional per agafar «aire i forces». En una carta publicada a Twitter, Boya revela que durant el seu període com a diputada va patir un «episodi continuat d'agressió psicològica» per part d'un company que li ha suposat una gestió emocional complicada que encara està oberta.

Ha donat les gràcies a tots els seus companys i companyes

La cupaire ha explicat, a més, que amb la dificultat de la darrera legislatura pel referèndum de l'1-O i la posterior «repressió» de l'estat, va decidir «amagar sota una cuirassa» els problemes de salut. Ara, però, en coincidir de nou amb aquesta persona en les tasques de membre del Secretariat Nacional amb el record dels «comportaments agressius i rols de poder» ha decidit marxar per «cuidar-se».

«Marxo conscient de deixar el repte col·lectiu de millorar la gestió de les agressions masclistes», ha afirmat. A més, ha aprofitat per donar les gràcies a tots els seus companys i companyes de militància, ja que considera que «he aprés moltíssim amb vosaltres».

La carta acaba deixant clar que «no és un adeu, sinó un fins aviat»

Un conseller de la CUP troba dues bales a la seva bústia

La notícia ha saltat la mateixa setmana que Joan Melenchon, conseller de la CUP a un districte de Barcelona, assegurés que havia estat assenyalat i amenaçat per l’extrema dreta, amb dues beines de bala que havia trobat aquest dilluns a la bústia que hi ha casa seva.

Amb tot, les bales no venien acompanyades de cap classe de missatge o nota, però ell té clar que «va ser l’extrema dreta». En aquest sentit, va declarar que «És força evident» i que «em van voler coaccionar perquè la feina que fem cada dia molesta els sectors més reaccionaris».


Comentaris

envia el comentari