Catalunya Diari

Nova jornada de mobilitzacions a Lleida ciutat

Aquest divendres es preveu una jornada complicada pel que fa a la mobilitat

Pancarta que encapçalava la manifestació de Lleida.
Pancarta que encapçalava la manifestació de Lleida. | @CDRsLleida

Lleida ha viscut aquest dijous una nova jornada de mobilitzacions i talls de trànsit. I ja en van quatre consecutives des que es va conèixer la sentència del procés. Tot i que aquest dijous ha estat diferent. La mobilització del vespre s'ha convocat ha finalitzat sense grans incidents destacables, ni càrregues policials.

Les primeres mobilitzacions d'aquesta tarda -al matí també s'han registrat diversos talls per part d'estudiants- s'han inicait al voltant de les 17.30 hores, poc després d'haver-se conegut que a un dels joves detinguts durant els aldarulls de dimarts a la nit se li hauria decretat presó sense fiança, acusat de trencar un braç a un agent dels Mossos d'Esquadra a Lleida. La concentració s'ha dut a terme a la Rambla d'Aragó, davant de l'Abacus, durant una hora aproximadament. Tot i que durant la protesta, els manifestants s'han anat disgregant per la pressió dels Mossos d'Esquadra, per tornar-se a unir davant del Rectoral al voltant de les 19.00 hores.

Passades les 19.00 hores, la marxa s'ha anat movent en direcció a la Subdelegació de Govern, segons expliquen el @CDRsLleida al seu compte de Twitter.

Ja davant de la Subdelegació del Govern a Lleida, els manifestants han fet una seguda al crit de «Fora les forces d'ocupació!», per continuar la marxa per Rambla de Ferran -direcció avinguda de Madrid- i continuar reclamant l'alliberament dels detinguts.

Arribats al Rectorat, els manifestants han donat suport a l'estudiantat que està ocupant-lo des de fa tres dies i han desconvocat la marxa.

Això sí, han animat a tothom a participar en la vaga general del 18O.

18O, vaga general!
18O, vaga general! | @CDRsLleida

Així es viurà a Lleida la vaga del 18O

La vaga prevista per aquest divendres a tota Catalunya tindrà diferents conseqüències. A Lleida ciutat, els piquets informatius arrencaran ja a les 05.30 hores del matí al Cementiri, per desplaçar-se al voltnat de les 10.30 hores fins a Indíbil i Mandoni.

Pel que fa a les manifestacions previstes per la jornada del 18O, a les 12.00 hores es durà a terme una concentració estudiantil, que sortirà de la Plaça de Víctor Siurana; i a les 18.00 hores, se celebrarà una manifestació unitària, que arrencarà a les 18.00 hores de la Plaça de Ricard Vinyes.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari