Catalunya Diari

Fastigosos mojitos a primera línia de platja

La Guàrdia Urbana de Barcelona troba els amagatalls on els venedors d'aquestes begudes guarden els productes i els preparen, on les condicions higièniques brillen per la seva absència

Guarden els productes en embornals, tapes d'aigua i en aparcaments bruts.
Guarden els productes en embornals, tapes d'aigua i en aparcaments bruts. | CatalunyaDiari.cat

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha trobat diversos amagatalls on els venedors ambulants guarden i preparen els mojitos que després venen a les platges de la ciutat de Barcelona. Tal com es pot veure en aquestes imatges, les condicions on els venedors guarden els productes són molt insalubres.

Des de la policia de la ciutat, que es lluita contra la venda ambulant il·legal d'aquest tipus de productes que proliferen a la costa de Barcelona ara que ja estem en ple estiu, s'avisa als ciutadans de les condicions en les quals treballen aquests venedors i de la perillositat de consumir aquest tipus de productes.

Una ampolla de rom a l'entrada d'un aparcament.
Una ampolla de rom a l'entrada d'un aparcament. | CatalunyaDiari.cat

 

Els venedors preparen amagats en aquests llocs els productes i després es desplacen fins a primera línia de mar on els venen als turistes i banyistes que estan prenent el sol. Per tal de no perdre tot el material si són interceptats per la policia, amaguen el rom, el gel i els gots prepreparats en embornals o en portes d'aparcament. Com es pot veure en les imatges, les condicions higièniques brillen per la seva absència.

Batalla campal pel territori de venda

Fa poques setmanes un grup d'aquests venedors es va enfrontar en una dura baralla amb un altre grup de venedors il·legals en una platja de Barcelona. És habitual la presència d'aquests tipus de venedors a la zona de costa de la capital catalana però és el primer cop que transcendeix una baralla com aquesta per guanyar el territori on poder vendre els seus productes. La Guàrdia Urbana de la ciutat va obrir una investigació però no se n'han conegut els detalls.

La policia de la ciutat ha localitzat on guarden el material per fer mojitos.
La policia de la ciutat ha localitzat on guarden el material per fer mojitos. | CatalunyaDiari.cat

 

La venda ambulant no autoritzada és una de les tres plagues que s'han instal·lat al districte de Ciutat Vella de Barcelona, la zona zero de la inseguretat de la capital catalana. Els venedors top manta i els venedors de mojitos o de productes de platja a primera línia de costa són un dels reptes de la ciutat. Els operatius policials de Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra són constants però no eviten els fets. Els dispositiu d'escombrada fan que els venedors marxin o s'esperin sense vendre fins que marxen els policies.


Comentaris

envia el comentari