Catalunya Diari

Molta calor a la demarcació de Lleida en els pròxims dies

L'Ajuntament de Lleida activa el pla d'actuació per prevenir els efectes de l'onada de calor al municipi

La demarcació de Lleidaha registrat aquests dies unes jornades de temperatures molt altes, arribant fins i tot als 39 graus. L'estació del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) ubicada al segrià alerta sobre les comarques que presenten un risc alt de calor que són La Noguera, elSegrià i el Pla d'Urgell.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

L'Ajuntament de Lleida ha activat el pla d'actuació per prevenir els efectes de l'onada de calor al municipi. L'alcalde Miquel Pueyo ho va dictaminar ahir després de rebre l'avís del CECAT on s'informa que les temperatures superaran els 38 graus entre les dues del migdia i les vuit del vespre.
 

Així doncs, a través de la Regidoria de Persones, Comunitat i Agenda 2030 s'intensifiquen les trucades a les persones més fràgils mitjançant els serveis assistencials en l'àmbit domiciliari recordant les indicacions de prevenció enfront una onada de calor (SAD i TAD). També per part dels equips bàsics d'atenció primària i d'atenció a la infància i de l'alberg municipal es fa un seguiment individualitzat de les persones vulnerables que s'han censat.

Imatge d'un termòmetre en plena onada de Calor
Molta calor a la demarcació de Lleida en els pròxims dies | LleidaDiari.cat

Recomanacions

Es recomana a la població de Lleida i en especial a la més vulnerable a aquest risc: persones majors de 75 anys, malalts crònics, persones discapacitades físiques/psíquiques, indigents, així com persones que queden desemparades i exposades directament als efectes de la calor que segueixin les indicacions pertinents com mantenir fresca a casa amb les persianes baixades en hores de sol, les finestres obertes durant la nit, ecendre ventiladors, aires condicionats, anar a llocs amb aire...
 

En cas de ser a l'exterior de casa, es recomana sempre buscar l'ombra al carrer, evitar sortir al mig dia que és quan fa més calor, portar una gorra o barret per protegir-se del sol i utilitzar roba lleugera i no ajustada, també es recomana mullar-se la cara i la roba per refrescar-se, vigilar els trajectes de cotxe a les hores de més sol i limitar l'activitat física intensa.
 

Finalment també es recomana beure molta aigua, si és fresca millor, i sucs de fruita, refrescar-se sovint, i no prendre ni begudes alcohòliques i intentar evitar els menjars calents.

 


Comentaris

envia el comentari