Catalunya Diari

Mor Antoni Curto, un històric de l’Aplec del Caragol de Lleida

Era membre de l’actual junta, Curto feia 36 anys que estava vinculat a la Fecoll
Imatge de Toni Curto
Imatge de Toni Curto | LleidaDiari.cat

L’històric membre de la Fecoll, Antoni Curto, ha mort aquest dijous a l’edat de 74 anys. Curto, responsable de la Comissió de Festes de l’entitat durant molts anys, va ser cap de la colla Els Lleidatans, una de les pioneres de l’Aplec. A més, era membre de la Germandat Pau Pi, estava vinculat a diferents entitats culturals lleidatanes i era agent comercial jubilat.

 

En Toni va col·laborar amb la Federació de Colles en tasques relatives a l’organització de l’Aplec del Caragol i l’Aplequet durant 36 anys. Va realitzar tasques de coordinació i locució, entre altres, i era una de les persones clau en l’organització de la cercavila de totes les colles que té lloc el darrer dia de l’Aplec.

 

Curto es va sentir sempre molt orgullós de formar part de l’equip directiu de l'entitat i, en particular, de la Comissió de Festes perquè creia fermament que «Maig no seria maig sense l’Aplec del Caragol i la festa ja és imparable», en les seves paraules. Per ell l’Aplec s’havia convertit en un valor distintiu que identifica la ciutat de Lleida.

 

D’altra banda, el president de la Fecoll, Ferran Perdrix, ha lamentat la pèrdua d’Antoni Curto, un dels històrics de la Federació i de l’Aplec. Perdrix ha destacat la gran implicació d’en Toni Curto, no només durant la celebració de la festa, sinó durant tot l’any. «La seva dedicació era total, fent una feina que sovint passa desapercebuda, però que és crucial perquè, especialment durant la celebració de l’Aplec, les activitats funcionin. Com a responsable de la comissió de festes, vivia l’Aplec gairebé sempre fora de la seva colla per garantir que tothom, collistes i visitants, poguessin gaudir del programa i de les múltiples activitats culturals i festives de l’Aplec», ha manifestat Perdrix.Comentaris
Antoni
Sempre estaras en el nostre pensament amic L'Aplec ja no sira el mateix

envia el comentari