Catalunya Diari

Mor Miquel Mesalles, l'històric 'home dels números' de l'Aplec

L'extresorer de la Fecoll ha mort als 83 anys

Miquel Mesalles
Imatge d'en Miquel Mesalles | Fecoll

Miquel Mesalles, tresorer de la Federació de Colles de l'Aplec del Caragol (Fecoll) fins al 2017, va morir aquest dijous a l'edat de 83 anys. Vinculat a la Fecoll des de la seva fundació, va ser cap de colla d'Els Banyuts i, professionalment, va treballar a l'Empresa Municipal de Serveis, on exercia tasques d'administració. La vetlla serà, aquest divendres a la Sala Montcada del Tanatori de la Lleidatana i, la cerimònia de comiat tindrà lloc aquest dissabte 19 de gener, a les 10.00 hores del matí, a la Sala Ecumènica del mateix tanatori. 

En assabentar-se del traspàs, Ferran Perdrix, president de la Fecoll ha volgut reconèixer la tasca del Miquel Mesalles. «Amb la maduresa també arriben les pèrdues. Aquest degoteig d'absències ens ha de fer més forts i compromesos per continuar engrandint l'Aplec. És molt el llegat que ens deixen persones com el Miquel i, nosaltres, treballarem perquè romangui viu en les noves generacions de collistes. Tot i que quan perdem un històric som més conscients, ningú no és anònim a l'Aplec com ho demostra aquesta gran memòria i projecte col·lectiu que és la nostra festa», ha explicat.

Mesalles, un home que li posava xifra i data a tot

Des de la Fecoll, han volgut recordar aquest divendres com era en Mesalles i com actuava davant l'organització d'un esdeveniment lleidatà tan important com l'Aplec del Caragol. En relació a l'organització i previsió, des de la Fecoll asseguren que Mesalles sempre feia preguntes com: quants caragols hi caben en una llauna? Quants collistes som? Des de quan fem tal o tal acte?... «El Miquel li posava xifra i data a tot. Cap dada s'escapava a les seves famoses «xuletes», unes targetes petites i plastificades que portava sempre a la seva cartera. Es podria dir que el Miquel va ser el primer analista de l'Aplec», expliquen. 

D'altra banda, afegeixen que quan la festa, encara no era tan coneguda, ell ja hi parava atenció. «Feia estimacions de consum, de participació... o, fins i tot, parlant amb un i amb l'altre, recollia dades i ja especulava sobre l'impacte econòmic de l'Aplec. El Miquel ha viscut el suficient perquè el temps li doni la raó i veure com, amb dades contrastades, l'Aplec ha esdevingut una festa molt important», conclouen des de la Fecoll.


Comentaris

envia el comentari