Catalunya Diari

Mossos i Urbana reforcen la vigilància en zones comercials de Lleida per Nadal

La campanya de seguretat viària i ciutadana pretén prevenir furts i robatoris i facilitar la mobilitat a la ciutat

Imatge de l'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, amb altres autoritats
Imatge de l'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, amb altres autoritats | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Lleida ha presentat aquest dilluns el dispositiu de trànsit i seguretat ciutadana que, com cada any, es posa en marxa a la ciutat amb motiu de les festes de Nadal. Durant aquesta campanya, la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra reforcen la vigilància amb més patrulles en zones comercials i un major control del trànsit amb l'objectiu de prevenir delictes que augmenten aquestes dates com ara furts i robatoris, i facilitar la mobilitat davant l'increment d'afluència de persones i de desplaçaments per efectuar compres. La Paeria recomana desplaçar-se a peu o en transport públic i, per això, reforça les línies de bus L-1 i L-20. Lleida ofereix aquests dies unes 42.000 places d'estacionament diàries en diferents modalitats, comptabilitzant en aquestes la rotació dels vehicles.

La campanya de seguretat ciutadana i de trànsit es desenvoluparà del 5 de desembre fins al 6 de gener amb l'objectiu de garantir la fluïdesa de la mobilitat i evitar al màxim la comissió de delictes a Lleida durant les festes de Nadal. En aquest sentit, es reforçaran tots els serveis públics de seguretat i trànsit a la ciutat. La Guàrdia Urbana reforçarà el seu servei amb un dispositiu especial que incorporarà quatre agents al matí i, a la tarda, un major reforç amb vuit agents i dos comandaments. El patrullatge se centrarà en l'Eix Comercial, la Zona Alta, en les perifèries d'aquestes dues zones així com en la rotonda de l'avinguda Miquel Batllori. En el marc de l'operatiu, Grèvol, els Mossos d'Esquadra també ampliaran els seus efectius a la capital del Segrià que treballaran de manera coordinada amb la Guàrdia Urbana. També hi haurà una vigilància especial als barris en general i als polígons de Lleida. Així mateix, ambdós cossos també intensificaran la vigilància en la distribució de paqueteria.

L'alcalde vol que la campanya de Nadal sigui exitosa i tranquil·la

L'alcalde, Fèlix Larrosa, ha remarcat la gran capacitat d'atracció comercial de la ciutat en aquestes dates i ha destacat la mobilització de tots els efectius de trànsit i de seguretat per aconseguir una campanya exitosa i tranquil·la. Des de la Paeria han fet una crida a apostar aquests dies els desplaçaments a peu i en transport públic per la ciutat. En l'àmbit de la seguretat ciutadana, els Mossos i la Guàrdia Urbana recomanen no acumular efectiu en les botigues o no deixar als vehicles objectes de valor a la vista, segons ha remarcat l'inspector dels Mossos, Xavier Ribelles.

L'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, amb altres autoritats
L'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, amb altres autoritats | LleidaDiari.cat

 

Autobusos de Lleida reforçarà les línies L-1 i L-20 en els dies de major afluència comercial. A l'interior de la ciutat, des de la Paeria es recomanen els desplaçaments a peu i en transport públic, segons ha exposat la regidora de Seguretat ciutadana, Sara Mestres. D'altra banda, els conductors tenen al seu abast, 8.934 places d'aparcament (entre zona blava, àrees gratuïtes i pàrquings privats) que, amb el nivell habitual de rotació de vehicles, poden absorbir 41.834 estacionaments diaris, segons ha destacat l'alcalde Larrosa. Les zones d'especial control viari seran les àrees comercials i els seus accessos, les zones blaves i de càrrega i descàrrega així com les parades de transport públic.


Comentaris

envia el comentari