Catalunya Diari

Multa de 417 euros per al professor del Gili i Gaya de Lleida que va dir a classe que l'homosexualitat era «antinatural»

La direcció general d'Igualtat va obrir un expedient per aquests fets i ha resolt que es va tractar d'una infracció lleu que vulnera els drets del col·lectiu LGTBI

Imatge d'alumnes que s'han manifestat davant del Gili Gaya amb pancartes
Imatge d'alumnes que s'han manifestat davant del Gili Gaya amb pancartes | LleidaDiari.cat

La direcció general d'Igualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha multat amb 417,34 euros el professor de l'Institut Gili i Gaya de Lleida que el passat mes de juny va dir durant una classe de Filosofia a alumnes de 4t d'ESO que ser homosexual era antinatural. Segons ha avançat el diari 'Segre', s'ha resolt l'expedient obert al professor aplicant-li una sanció administrativa per una «infracció lleu» que ha suposat la vulneració de la llei 11/2014 que garanteix els drets del col·lectiu LGTBI. En concret, l'article 34 d'aquesta llei que considera una infracció portar a terme actes que comportin aïllament, rebuig o menyspreu públic, notori i explícit de persones a causa de l'orientació sexual, identitat, o expressió de gènere.

Les paraules d'aquest professor, que van ser enregistrades a través d'un telèfon mòbil, van tenir el seu origen en un debat sobre l'amor i el professor en qüestió s'hi va referir només en la relació afectiva entre un home i una dona. Un alumne li va preguntar sobre l'amor entre persones del mateix sexe i va ser aleshores quan el professor li va respondre que l'homosexualitat era antinatural i ho va comparar amb ser coix o borni. També va dir que l'homosexualitat no hauria d'existir i que s'està imposant la creença que cal respectar els homosexuals.

Els comentaris van generar protestes entre els alumnes, que van abandonar l'aula, i també una allau de reaccions i concentracions de rebuig per part de diverses associacions i estaments com Colors de Ponent, que va interposar la denúncia davant la direcció general d'Igualtat. El professor, de 64 anys, va acceptar les irregularitats que havia comès i va demanar perdó als estudiants.


Comentaris

envia el comentari