Catalunya Diari

Municipàlia s'obre a l'Amèrica Llatina i acollirà una trentena de representants polítics i tècnics llatinoamericans

Gràcies a un acord signat entre Fira de Lleida i la Unión Iberoamericana de Municipalistas

Imatge d'arxiu d'una edició anterior de Municipàlia   | Redacció - Fotografia: Municipàlia

La Fira de Lleida i la Unión Iberoamericana de Municipalistas (UIM) han signat aquest dimecres un conveni de col·laboració destinat a facilitar l'organització d'una missió tècnica internacional que permetrà la presència d'una trentena de representants polítics i tècnics de diversos països llatinoamericans al saló Municipàlia. La missió, en la que participaran alcaldes, regidors, alts directius, tècnics d'administracions públiques i experts d'Amèrica Llatina, està destinada a convertir-se en una gran plataforma d'intercanvi d'experiències i de debat sobre l'evolució dels municipis i sobre els nous reptes que afronten les ciutats i els pobles per tal d'assolir un model intel·ligent, eficaç i sostenible de desenvolupament.

  

Àngel Ros, alcalde de Lleida i president del Patronat de la Fundació Fira de Lleida, ha explicat que per tal que Municipàlia segueixi sent un saló de referència en l'àmbit dels equipaments i serveis per a les ciutats ha d'obrir-se a Llatinoamèrica, el nord d'Àfrica i Orient Pròxim. En aquest sentit, la signatura del conveni serà clau, ha dit, per gestionar la participació de molts tècnics llatinoamericans a Municipàlia i facilitarà el contacte entre aquests i les empreses expositores.

El secretari general de la UIM, Federico A. Castillo, ha explicat que aquesta organització, destinada a promoure el desenvolupament sostenible dels territoris iberoamericans, planteja la missió tècnica com una eina per «confrontar solucions innovadores i cercar alternatives a la prestació de serveis públics, ja que Espanya és un referent per als països d'Amèrica Llatina», de la mateixa manera que «Municipàlia ho és per a les fires d'aquest sector que es fan al continent americà».

Pel que fa als àmbits de treball, la missió tècnica internacional centrarà les sessions en les solucions sostenibles per a la gestió de les ciutats, amb temes com ara els residus urbans, la gestió de l'aigua, la mobilitat, la seguretat i les energies renovables i l'eficiència energètica. La primera edició de la missió tècnica va aplegar representants de l'Argentina, Perú, la República Dominicana, Mèxic, Paraguai, Equador, Guatemala i Costa Rica.

La 19a edició de Municipàlia (Saló Internacional d'Equipaments i Serveis Municipals) es desenvoluparà del 24 al 26 d'octubre en el recinte de Fira de Lleida. Nascuda l'any 1981, actualment és el saló líder del sector a l'Estat i la fira internacional de referència en les àrees d'equipaments i serveis urbans municipals, medi ambient, tractament de residus i solucions per a les administracions. El certamen presentarà una gran àrea d'exposició amb la participació de companyies referents del sector, empreses innovadores i una gran varietat de jornades tècniques que aportaran solucions per optimitzar la gestió municipal, amb propostes pioneres i sostenibles per al progrés de les ciutats i la rendibilització de les inversions.


Comentaris

envia el comentari