Catalunya Diari

El Museu de l’Aigua de Lleida rep 233 d’ampolles d’aigua de fins a 27 països

La col·lecció del Museu de l'Aigua ja arriba als 2900 exemplars d’arreu del món

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

El Museu de l'Aigua ha incorporat als seus fons una col·lecció d'ampolles d'aigua d'arreu del món, donades pel barceloní Oleguer Bernadí. El tinent d'alcalde i regidor de Ciutat i Cultura de la Paeria, Jaume Rutllant, ha agraït la donació, que s'incorporarà als programes de difusió cultural i educatius del Museu de l'Aigua i formarà part de l'exposició 'Aigües del món'.

Per la seva banda, Bernadí ha explicat que considera les ampolles «una part de la cultura de l'aigua» i que a poc a poc ha anat augmentant la col·lecció gràcies a l'interès particular i la implicació de familiars, amics, clients i proveïdors del seu negoci familiar. La donació, efectuada aquest dimecres, està formada per 233 ampolles d'aigua i recull exemplars curiosos, peces de col·leccionista i ampolles de disseny provinents de 27 països.

La col·lecció d'ampolles d'aigua és un projecte participatiu del Museu de l'Aigua

La col·lecció d'ampolles d'aigua és un projecte participatiu del Museu de l'Aigua, ja que es nodreix de les donacions de totes aquelles persones que hi vulguin participar. Es va iniciar l'any 2004, recollint exemplars curiosos i originals. Després de successives crides, actualment la col·lecció compta amb 2.934 ampolles, després de l'aportació del senyor Bernadí. A banda, compta amb 230 donants i ampolles procedents de 112 països.

Entre les noves incorporacions, destaquen Lunaqua, d'Àustria, Roua, de Romania, i Duchy Selections d'Escòcia. També hi ha ampolles d'edicions especials, com H2ORO de Solan de Cabras, les ampolles personalitzades de la catalana Sant Aniol i de la italiana Filette, o la sèrie de Sophia Wood per a Perrier. L'exposició 'Aigües del món' es pot visitar al Museu de l'Aigua: Campament de la Canadenca, a l'Avinguda de Miquel Batllori, 52, en horari de dimarts a divendres de 10.00 a 14.00 hores i dissabtes de 17.00 a 20.00 hores. L'entrada és lliure.

 

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari