Catalunya Diari

El Museu de l’Automoció de Lleida exposa un microbús Alfa Romeo del 64

Va ser produït a Espanya, sota llicència de la marca italiana, per Fadisa, que hi va anar introduint millores tècniques

El microbús d'Alfa Romeo
El microbús d'Alfa Romeo | LleidaDiari.cat

El Museu de l'Automoció Roda Roda de Lleida exposa com a nova peça del trimestre un microbús Alfa Romeo de l'any 1964 fabricat a Espanya per FADISA, (Fábricade AutomóvilesDiesel S.A.), sota llicència d'Alfa Romeo Italia. El vehicle ha estat cedit pel seu propietari, Miquel Gamón.

Es tracta d'un microbús model Romeo 2, conegut popularment a Itàlia com Autotutto. Les primeres unitats es van fabricar l'any 1959 de forma idèntica al model italià, amb dues versions de motors, un dièsel de dos cilindres dos temps, de 1.158 cc, i un de gasolina de 4 cilindres i 1.300 cc. Però al cap de poc temps, es van dur a terme una sèrie de canvis com la incorporació d'un motor dièsel més potent i de menor consum, un Perkins tipus 4,99 de quatre cilindres i 1.621 cc., que assolia una velocitat punta de 100 km/h.

S'hi va instal·lar una caixa de canvis fabricada a Sevilla

Posteriorment, s'hi va instal·lar una caixa de canvis fabricada a Sevilla, que permetria portar el motor al màxim règim de 4.000 rpm sense problemes. Alhora, també es va millorar l'embragatge i la direcció. Tenia tracció davantera i es van fer carrosseries de furgó, xassís cabina, ambulàncies I també microbusos, com l'exposat al Museu.

El 1967, Fadisa va ser absorbida per Motor lbérica, que va continuar la producció de les mateixes furgonetes, però ja com a marca Ebro, els models F-100 i F-108 durant alguns anys. El Museu de l'Automoció Roda Roda presenta una extensa col·lecció de cotxes, motocicletes, motors i reproduccions a escala que conviden a fer un viatge pel món de la indústria de l'automòbil a través de la història. La mostra permet reflexionar sobre l'evolució de la tècnica i sobre els canvis socials que han envoltat el món de l'automòbil. 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari