Catalunya Diari

El Museu de Barbastre exposarà al novembre algunes de les 111 obres d'art que eren al Museu de Lleida

Avancen que «totes no es podran posar» però que segur que hi seran el frontal de Tresserra i l'arqueta de Buira

El Museu Diocesà de Barbastre-Montsó exposarà a mitjans de novembre algunes de les 111 obres de les parròquies de la Franja que fins al març de 2021 eren al Museu de Lleida, abans de ser traslladades a l'Aragó per donar compliment a l'execució provisional de la sentència del Jutjat de Barbastre.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Durant una roda de premsa celebrada aquest dijous 22 de juliol, el director del Museu de Barbastre, Ángel Noguero, ja ha avançat que totes «no es podran posar» i que escolliran «les millors». També caldrà tenir en compte, ha dit, l'espai disponible i el discurs museogràfic per decidir quines peces seran les escollides. Ara, el frontal de Tresserra, l'arqueta de Buira i la Mare de Déu de Saidí «hi seran», ha assegurat. 

Pla obert dels operaris carregant una de les últimes obres de la Franja al camió que les trasllada del Museu de Lleida cap a Barbastre
El Museu de Barbastre exposarà al novembre algunes de les 111 obres d'art que eren al Museu de Lleida | LleidaDiari.cat

Del 10 de setembre al 7 de novembre

El Museu de Barbastre, inaugurat fa 10 anys, exposarà finalment a mitjans de novembre una selecció de les obres de la Franja, provinents i conservades al Museu de Lleida durant anys. Així ho han avançat el director i la sotsdirectora de l'equipament, Ángel Noguero i Maía Puértolas, en una roda de premsa celebrada aquest dijous. 

Tot i que no han especificat una data concreta, han explicat que l'exposició es farà quan acabi la mostra de pintura d'Isabel Guerra, que s'inaugurarà el 10 de setembre i es clourà el 7 de novembre. A partir d'aquest dia, han afegit, es tancarà el Museu Diocesà de Barbastre-Montsó una setmana per poder treballar a porta tancada en un discurs museogràfic renovat per acollir les peces arribades entre el febrer i el març de Lleida. Per tant, l'exposició amb obres de la Franja està previst que s'inauguri a partir del 15 de novembre. «Obrirem en 4 mesos amb un discurs íntegre i complet», ha explicat Puértolas.

Tampoc han especificat quines ni quantes peces de les parròquies de la Franja formaran part d'aquesta exposició perquè depèn de l'estat de cada peça, l'espai disponible i del discurs. «Hem de donar un caràcter unitari a l'exposició», ha explicat Puértolas. Sí que han confirmat, però, que hi seran el frontal de Tresserra, l'arqueta de Buira i la Mare de Déu de Saidí, perquè són essencials per la seva importància, el seu estat de conservació i per la seva aportació al discurs. 

 


Comentaris

envia el comentari