Catalunya Diari

Neix la impressora 3D Ultimaker S5, amb un volum d’impressió més gran, pantalla tàctil i de fàcil ús

Disposa de wifi, USB, Ethernet, webcam i ofereix control remot a través de la nova aplicació ‘UtimakerApp’

Tècnics de l'empresa INTECH3D, instal·lada al Centre Europeu d'Empreses i Innovació de Lleida (CEEILleida), i Ultimaker, han presentat aquest dimarts, davant uns 50 empresaris, i en exclusiva a Espanya, la nova impressora de 3D Ultimaker S5, la més gran d'aquesta prestigiosa marca holandesa, amb un volum tancat d'impressió de 330 x 240 x 300 mm, el que permet imprimir objectes a gran escala, i amb una sèrie de prestacions innovadores dins del món de la maquinària per a la impressió en 3D. És una impressora de baix cost, dissenyada per millorar el rendiment amb funcions avançades, que ofereix resultats en l'àmbit industrial para fer servir en una oficina. A diferència d'altres impressores, disposa de pantalla tàctil, que facilita el control de la impressora per part de l'usuari, i un entorn enllumenat, que permet veure el desenvolupament de la impressió.

  

Imatge de l'impressora
Imatge de l'impressora | LleidaDiari.cat

Disposa, a més, de doble capçal d'impressió amb sistema d'extracció ràpid. Gràcies a una innovadora tecnologia d'anivellament, es pot accedir a un mapa detallat sobre l'altura de la plataforma abans d'iniciar el procés d'impressió, permetent una primera capa que elimina la necessitat d'una vigilància constant de la màquina. Tanmateix, la nova impressora pot treballar amb qualsevol filament convencional del mercat de 2,85 mm, com PLA, Nylon, ABS, CPE, PC, TPU 95A, PP, PVA o Breakaway, entre altres materials. Les boquetes disponibles van de 0,8 mm fins a 0,25 mm, per imprimir petits detalls i els hot end assoleixen als 280 graus de temperatura en només dos minuts i disposa d'un sistema d'alimentació amb sensor de filament i de moviment, con llengüeta d'alliberament.

Per la seva banda, i gràcies a la tecnologia NFC, la impressora reconeix el material carregat, té un sistema molt millorat d'auto anivellament del llit d'impressió, que s'escalfa a 120 graus en quatre minuts. Una de les principals novetats és el sensor de flux de filament que permet notificar a l'usuari si la impressió es queda sense material. Pel que fa a la connectivitat, la impressora Ultimaker S5 disposa de wifi, USB, Ethernet i webcam i pot controlar-se remotament gràcies a la nova aplicació Ultimaker App.


Comentaris

envia el comentari