Catalunya Diari

Gairebé 300 nens de Lleida tindran regals de Nadal gràcies a CaixaBank

Els 248 nens han demanat un petit obsequi a través d’una carta manuscrita que han fet arribar a entitats socials del territori

Imatge d'alguns regals de l'Arbre dels Somnis
Imatge d'alguns regals de l'Arbre dels Somnis | LleidaDiari.cat

Aquest Nadal, CaixaBank, en col·laboració amb l'Obra Social "la Caixa" a través del seu programa CaixaProinfància planta de nou l'Arbre dels Somnis en les seves oficines, en la seva seu corporativa, en les seves filials i en altres empreses que participen en aquesta iniciativa.

Aquest projecte pretén aconseguir que es compleixin petites il·lusions de prop de 25.000 nens i nenes en risc de pobresa o exclusió social. S'estima que, a Espanya, els menors en aquesta situació assoleixen la xifra de 2,2 milions. 

A la província de Lleida 248 nens podran beneficiar-se d'aquesta iniciativa, en la qual hi participen 16 oficines, situades als municipis de: Lleida, Cervera, Tàrrega, Les Borges Blanques, Balaguer, Artesa de Segre, Pont de Suert, Pobla de Segur, Sort, Tremp i Esterri d'Àneu.

A Lleida ciutat hi participen 5 oficines

A Lleida ciutat hi participen cinc oficines: Príncep de Viana, Store Avinguda Catalunya, Store Passeig de Ronda, Store Plaça de la Sal i Store Ricard Vinyes. En cada una d'aquestes oficines hi ha un Arbre dels Somnis amb els desitjos per aquest Nadal dels 248 nens i nenes que han fet arribar una carta a través d'entitats socials arrelades al territori com Càritas, Creu Roja, Parròquia de Sant Andreu, Parròquia del Carme i Prosec.

L'any passat, aquesta iniciativa va arribar a 21.000 nens i es va valorar de manera molt positiva, per la qual cosa en aquesta ocasió s'han incrementat gairebé en un 20% els menors que podran rebre el seu regal nadalenc. A Catalunya, l'Unicef calcula que un 28,6% dels infants està en risc de pobresa, i que en el cas de les llars monoparentals, el percentatge augmenta fins el 40%.

 

Una iniciativa que té tot el sentit del món

«L'Arbre dels Somnis és una iniciativa que té tot el sentit del món: combina la vessant social de CaixaBank més arrelada al territori, i la visió més àmplia, emmarcada en el nostre Pla de Responsabilitat Social Corporativa. Aquest Pla Director articula el compromís de CaixaBank amb el conjunt de la societat, i en destaquen temes com la inclusió financera, la promoció d'accés a l'habitatge, les microfinances o la minimització de l'impacte ambiental», recorda el director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana.

CaixaBank, a través de la seva Acció Social i en col·laboració amb l'Obra Social "la Caixa", impulsa al llarg de l'any accions diverses per a tractar de pal·liar necessitats socials urgents, implicant directament els equips de la seva xarxa d'oficines. Promociona el voluntariat amb finalitats socials entre els seus treballadors i clients, i canalitza, per mitjà de la seva xarxa comercial, milers d'ajudes econòmiques de l'Obra Social "la Caixa" a entitats socials locals que necessiten suport per als seus projectes i funcionament.

Imatge d'un dels arbres ubicats a les oficines de Lleida
Imatge d'un dels arbres ubicats a les oficines de Lleida | LleidaDiari.cat

 

La pobresa infantil és un problema social enquistat

La pobresa infantil és un problema social enquistat de complexa solució, al qual l'Obra Social "la Caixa" destina importants recursos mitjançant el seu programa CaixaProinfància, que aspira a trencar el cercle de la pobresa hereditària donant suport a l'educació. Atendre un desig expressat per una criatura en una carta als Reis és una manera de contribuir al seu benestar.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari