Catalunya Diari

Els nens sahrauís diuen adéu a Lleida i tornen als camps de refugiats del desert

El primer grup de 10 nens i nenes va sortir dilluns de Lleida, i la resta marxarà els dies 31 d’agost i 2 de setembre

Imatge de la festa del comiat dels nens a les piscines
Imatge de la festa del comiat dels nens a les piscines | LleidaDiari.cat

Els deu primers nens i nenes sahrauís —del total de vint que han passat aquest estiu al Segrià en el marc del programa Vacances en Pau— han iniciat aquest dilluns el retorn cap als camps de refugiats situats en el desert algerià. Uns altres nou marxaran el dissabte vinent i l'última nena deixarà Lleida el dia 2 de setembre. Els infants que han sortit, nou dels quals acollits al municipi de Lleida i un al de Puigverd de Lleida.

Com a activitat prèvia al retorn dels nois, el proppassat dissabte va tenir lloc a Puigverd de Lleida una festa d'acomiadament, amb la participació d'una seixantena de persones entre infants, familiars i amics. La trobada va incloure un parc aquàtic, jocs d'aigua i de taula i un dinar d'agermanament.

Una altra imatge del comiat
Una altra imatge del comiat | LleidaDiari.cat

 

Vint petits sahrauís d'entre 10 i 13 anys han estat acollits

Enguany, gràcies al programa organitzat pel Front Polisario en col·laboració amb Sàhara Ponent, un total de vint petits sahrauís d'entre deu i tretze anys han estat acollits els mesos de juliol i agost per famílies dels municipis d'Alfarràs, Alpicat, Montoliu, Puigverd de Lleida, Torres de Segre i Lleida capital.

Més imatges del comiat dels nens sahrauis
Més imatges del comiat dels nens sahrauis | LleidaDiari.cat

 

Cal recordar que el programa Vacances en Pau ha inclòs diverses trobades institucionals i activitats festives, a més d'una atenció sanitària completa. Aquesta ha consistit en un examen pediàtric general al CAP de la zona de cada infant i revisions d'àmbit otorrinolaringòleg (a càrrec d'Avantmèdic), oftalmològic (ILO) i odontològic (Enéresi, Clínica Mias). A banda, també han pogut beneficiar-se de servei de perruqueria gratuïta, gentilesa de Calutxo Perruquers. Totes les revisions s'han fet en centres que col·laboren desinteressadament en el programa.

Imatge del comiat d'un dels nens
Imatge del comiat d'un dels nens | LleidaDiari.cat

 

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari