Catalunya Diari

Nit segura també per cap d'any

Nit segura també per cap d'any| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 L’objectiu d’aquesta iniciativa, que es desenvolupa per 9è any consecutiu, és que els joves de la ciutat es diverteixin la nit de cap d’any amb els mínims riscos possibles. Es vol sensibilitzar especialment sobre els riscos associats al consum abusiu d’alcohol, com els accidents de trànsit, les baralles o el coma etílic, entre altres. L’acció informativa també parla dels riscos del consum d’altres drogues com el cànnabis i la cocaïna, així com del fet de barrejar-les amb alcohol. Finalment, es vol facilitar l’ús del preservatiu com a manera de tenir relacions plaents i segures i evitar riscos com els embarassos no desitjats i les infeccions sexualment transmissibles.
 
La promoció es farà en locals que organitzin grans festes, darrere les quals hi hagi una filosofia que s’adeqüi als objectius d’aquesta acció. En concret, aquest any hi participaran les sales: Manolita, Larida, River, Chic, City Arms, la Posada de Granados i Patacona. Amb una població diana de 6.600 persones d’entre 18 i 30 anys principalment.
 
El personal de les sales de festa col·laboren de forma directa en la campanya. Les persones que pensin passar la nit de cap d’any en algun dels locals participants a la campanya rebran juntament amb el tradicional cotilló, un tríptic amb informació sobre diferents aspectes vinculats al consum de drogues, així com un preservatiu. A més, hi haurà cartells amb informació sobre drogues i relacions sexuals de riscs penjats als locals.
 
El material, cedit per la Subdirecció General de Drogodependències de la Generalitat de Catalunya, consta de tríptics desplegables amb el lema 'De nit. Tingues-ho clar' que parlen de drogues i conducció, drogues i sexualitat de risc i ús del preservatius, problemes legals pel fet d’haver consumit drogues, la importància dels amics i les amigues per evitar consums i riscos associats (paper positiu del grup), la pressió del grup en el moment de decidir si vols consumir o no, les conseqüències de barrejar diferents substàncies i altres conseqüències d’alguns consums com pèrdues de memòria, sobredosis... Es distribuiran també adhesius i pòsters amb el lema 'De nit. Decideixes tu?' que parlen del consum de cocaïna i els seus riscos, alhora que es repartiran preservatius i pòsters de l’Associació Anti-Sida amb el lema 'Jo ho prefereixo sense risc. I tu?'.
 
La campanya 'Nit segura també per cap d’any' és una acció continuada, ja que l’Ajuntament de Lleida i l’Associació Anti-sida realitzen altres iniciatives adreçades a l’àmbit de l’oci amb la participació dels locals d’oci nocturn de Lleida. Per exemple, el conductor alternatiu, per promoure la figura de l’amic que no beu i condueix per portar a la resta del grup a casa, o els punts informatius en espais d’oci, especialment en festes universitàries.


Comentaris

envia el comentari