Catalunya Diari

No justifiquem el que no té justificació

No justifiquem el que no té justificació| Fidel Navarro

 Sembla ser que l’equip de govern del nostre ajuntament, ha decidit dur a terme l’'externalització' del servei d’enllumenat de la via pública. Es a dir, la privatització de la gestió de la il·luminació dels nostres carrers. Tot ben argumentat amb els típics tòpics i falsedats del que es vesteixen aquestes decisions: millor gestió, millor servei, major eficiència...
 
ICV diu que això no és cert, que el motiu de la privatització d’aquest servei i altres que probablement vagin caient és la venda del contingut de la gestió municipal per tal d’obtenir liquiditat per fer front als deutes que actualment tenen les finances municipals conseqüència d’una gestió qüestionable totalment i més que reprovable.
 
Mai serà més eficient un servei públic per privatitzar-lo i actualment tenim un munt de notícies i exemples que així ho constaten. Mentre sigui públic no existirà el factor marge de benefici que sempre recau o bé en l’usuari, o bé sobre els treballadors/es que el donen, o en tots dos plegats.
 
Des d’ICV defensem els serveis públics, la seva no privatització i mercantilització. Els serveis públics  es paguen amb els impostos de tots, i no han de donar beneficis, s’han d’ajustar, i reajustar per tal d’alleugerar la càrrega impositiva que sobre la ciutadania recau en el seu manteniment. Des d’ICV critiquem que per culpa d’una gestió irresponsable dels pressupostos municipals, prioritzant projectes faraònics i elitistes, ara davant la manca de financiació, l’única via per la que optin sigui la de dilapidar l’objecte de la seva existència, la gestió dels seus serveis.
 
Per què no prioritzar altres possibilitats com la supressió de les despeses protocol·làries, despeses de representació, la supressió dels càrrecs eventuals i de confiança? Per què no apostar pels recursos humans propis que són "el principal actiu" del nostre ajuntament i deixar d’una vegada la política resultadista per una política de responsabilitat i eficàcia social... i es que, el que no té justificació no es pot justificar.
 
Fidel Navarro, membre del grup municipal ICV LleidaComentaris

envia el comentari