Catalunya Diari

Només 7 de cada 100 nous contractes a les Terres de Lleida són indefinits

Només 7 de cada 100 nous contractes a les Terres de Lleida són indefinits| Redacció - Fotografia: UGT Terres de LleidaLa secretària general de la UGT-Terres de Lleida, Núria Solé, ha explicat que "només 7 de cada 100 nous contractes que es formalitzen a Lleida són indefinitis". I, a més a més, el 27% dels contractes temporals són de menys d’un mes i gairebé el 50% de menys de 3 mesos. Aquesta accentuada temporalitat provoca, en els diferents sectors, un augment de l’ocupació precària, amb sous molt baixos i amb persones que contínuament estan tornant a les llistes de l’atur.

La UGT-Terres de Lleida reclama novament la derogació de la reforma laboral, una reforma que està acabant amb els drets dels treballadors i amb la negociació col·lectiva, a més a més de proporcionar un tipus de contractes "brossa".

Balanç d’un any al capdavant del sindicat
Per una altra part, la secretària general de la UGT-Terres de Lleida, acompanyada per l’executiva, ha fet balanç del primer any al capdavant del sindicat a Lleida. Solé ha comentat que ha estat un any difícil, atès els efectes que la reforma laboral està tenint a empreses de Lleida i que el sindicat combat des de diferents fronts, però principalment, denunciant les diferents irregularitats, abusos i injustícies cap els treballadors. El darrer exemple està essent amb la plantilla de l’hotel Condes de Urgel. Solé ha reclamat a l’empresa que gestiona l’hotel que compleixi amb la seva part contractual i resolgui la situació dels treballadors, als quals els deu ja 5 nòmines. La UGT-Terres de Lleida ha presentat denúncies per impagament contra l’empresa gestora, i també una denúncia per responsabilitat subsidiària contra el propietari del complex hoteler.

Per una altra banda, Solé ha recordat que al llarg d’aquest any el sindicat està obrint-se als moviments socials de la ciutat, treballant conjuntament amb ells i essent partícip de les seves reclamacions i demandes. Entre aquestes ha citat la reclamació d'una Renda Garantida Ciutadana o la defensa dels serveis públics. Així mateix, també ha assenyalat la tasca que s'està duent a terme en matèria d'Igualtat, amb la implantació de la Xarxa d'Agents Sindicals per la Igualtat (XASI).


Comentaris

envia el comentari