Catalunya Diari

Ernest Maragall, possible candidat a President de la Generalitat

El seu projecte i visió política agradaria també als comuns

Ernest Maragall en un dels mítings de campanya
Ernest Maragall en un dels mítings de campanya | Cedida

Ernest Maragall, de 75 anys i diputat d'ERC, es perfila com el futur candidat a President de la Generalitat. Després de la investidura fallida de Turull, el futurible president seria l'opció més lògica no només en l'àmbit independentista sinó entre els comuns, que veurien amb bons ulls aquesta nova opció, segons informa 'El Español'.

Tot i que Junts X Catalunya no està convençuda, ja que no seria una figura del seu partit, la detenció de Carles Puigdemont els deixa davant d'un nou escenari polític que els obliga a fer algunes concessions. Alguns asseguren que Maragall seria un president de transició, a mig camí entre l'independentisme i un nou projecte més propens a l'autonomisme.

Ernest Maragall, un perfil reconegut

Ernest Maragall té 75 anys i ha passat per diversos entorns polítics. Va ser membre de la Comissió Executiva del PSC i diputat socialista al Parlament. No obstant això, va abandonar la formació l'any 2012 i des del 2017 figura a les llistes d'Esquerra Republicana.

El seu germà és el conegut líder català Pasqual Maragall, a qui ha acompanyat al llarg de la seva trajectòria. Com molts sabem el seu avi és una de les figures més importants de la cultura catalana: el poeta Joan Maragall.

Alguns sectors d'ERC no són molt partidaris d'Ernest Maragall, però aquest sempre s'ha mostrat com una figura que amplia l'espectre sobiranista de la formació. De fet, Oriol Junqueras és el seu principal valedor.

Les condicions dels comuns

En aquest sentit, i segons informa el citat mitjà, Domènech ha posat dues condicions per mostrar el seu suport a Maragall. D'una banda, l'abandonament de la via unilateral en el camí cap a la independència i d'altra banda l'aplicació de polítiques socials en un suposat nou pla de govern.

Tot i això, el principal objectiu de l'independentisme és aconseguir l'alliberament dels «presos polítics» i aixecar l'aplicació del 155. En aquest sentit, Ernest Maragall també seria el candidat més ben posicionat.


Comentaris

envia el comentari