Catalunya Diari

Nova edició del 'Xino-Xano pel Turó' de la Seu Vella de Lleida

Consisteix en una passejada de 3 km per l’entorn del conjunt monument

El Turó de la Seu Vella ha preparat una nova edició de l'activitat 'Xino-Xano pel Turó' per al pròxim dia 3 de setembre. La proposta combina una caminada de gairebé 3 quilòmetres per camins de ronda, baluards, túnels i l'explicació d'històries que s'hi amaguen. El recorregut és també una descoberta de diferents espais del conjunt monumental que estan tancats habitualment al públic.

'Xino-Xano pel Turó' és una passejada que vol valorar la fortalesa militar construïda fonamentalment entre els segles XVII i XIX i que està inclosa dins de la Declaració del Conjunt Monumental del Turó i de la protecció del seu entorn de l'any 1995.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La ruta comença a la Porta del Lleó i acaba al Baluard de la Reina, passant per diferents punts com el Parc de Santa Cecília, els Pous de Gel, alguns baluards i altres punts d'interès, com dos túnels i un refugi antiaeri, que ajuden a entendre l'apassionant història del turó.

Imatge del Turó de la Seu Vella
Nova edició del 'Xino-Xano pel Turó' | LleidaDiari.cat

Cal fer inscripció prèvia a l'activitat

L'horari de l'activitat és de les 20.30 h a les 22 h i el punt de trobada és la Porta del Lleó. Per participar-hi, cal fer inscripció prèvia a l'activitat. El preu és de 2 euros per persona i està prevista per a un màxim de 60 persones. El Consorci del Turó de la Seu Vella organitza l'activitat amb la col·laboració del Museu de l'Aigua.


Comentaris

envia el comentari