Catalunya Diari

La nova estació d'autobusos de Lleida entrarà en funcionament el 2024

Les obres començaran a principis del 2023 i tindran una durada aproximada de divuit mesos

La nova estació de bus de la ciutat de Lleida, de la qual tant se n'ha parlat, finalment entrarà en funcionament a finals de 2024, segons ha anunciat el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori.
 

El Govern està treballant en aquest projecte constructiu de la nova estació d'autobusos de la ciutat, i que ha de substituir l'actual que està ubicada al carrer Saracíbar.  

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La futura instal·lació de l'estació, i en la qual la Generalitat de Catalunya invertirà, de moment, 15 MEUR, es construirà a l'antiga farinera de la Meta i els Docs, una ubicació consensuada entre el Govern i la Paeria de Lleida.
 

Un cop finalitzada la redacció del projecte, es preveu licitar les obres de construcció a principis de l'estiu de l'any vinent. Els treballs començaran a principis del proper any 2023, segons ha explicat el secretari de Territori i Mobilitat, Isidre Gavín. 

Plànol del projecte de la nova estació d'autobusos de Lleida
Plànol del projecte de la nova estació d'autobusos de Lleida | LleidaDiari.cat

La noca estació s'ubicarà al costat de l'estació de trens de Lleida

La nova estació en construcció, se situarà al costat de l'actual estació de trens de Lleida –de serveis convencionals i d'alta velocitat; a més a més, aquest fet permetrà potenciar la intermodalitat del transport públic.
 

Gavín ha donat a conèixer els detalls de la futura instal·lació en la reunió que ha mantingut telemàticament aquest divendres amb l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo; els directors d'Infraestructures de Mobilitat, Xavier Flores, i d'Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, i el primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme de la Paeria, Toni Postius. 

D'altra banda, cal destacar que finalment, el Govern català descarta prolongar la variant sud de Lleida cap a l'oest. A més a més, durant la reunió, Gavín ha expressat la voluntat del Departament de no executar la variant sud de Lleida cap a l'oest ja que considera que l'autopista AP-2 alliberada farà aquesta funció.
 

Aquesta mesura respon a la demanda que s'ha generat al territori per tal que el Govern desprogrami aquesta inversió. Ara, la conselleria estudiarà la fórmula legal en què es concretarà aquest canvi en la planificació.


Comentaris

envia el comentari