Catalunya Diari

Nova jornada de portes obertes a l’Arxiu Arqueològic de Lleida

Nova jornada de portes obertes a l’Arxiu Arqueològic de Lleida| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

L’Arxiu Arqueològic de Lleida organitza una nova jornada de portes obertes aquest diumenge, 26 d’octubre, perquè la ciutadania conegui el patrimoni arqueològic de la ciutat. Les visites guiades seran a les 11.00 i a les 12.30 hores i s’ofereixen gratuïtament. 

L’activitat permet fer un recorregut històric de la ciutat a través del patrimoni que es conserva de diverses excavacions. Inclou material des de l’època de l’Ilerda romana fins a l’actualitat, amb les actuacions que s’han fet a la Seu Vella o La Suda, entre altres. La visita es dirigeix a tots els públics, grans i petits.
 
Amb la proposta 'Retalls de la nostra història', l’Arxiu mostra peces destacades com el mosaic restaurat de les termes romanes localitzades al carrer Cardenal Remolins, restes de muralles, esglésies, banys andalusins o de la presó medieval.
 
Les pròximes jornades de portes obertes s’han previst per al 16 de novembre i el 14 de desembre. No obstant això, es poden concertar visites prèviament en altres dies i horaris.
 
L'Arxiu Arqueològic de Lleida està ubicat a l’equipament Albarès, a l’avinguda Fontanet, 26, al mateix edifici que l’escola bressol i la ludoteca del barri de la Bordeta i es va obrir al públic per les visites el passat 15 de setembre. Per apuntar-se a la visita s’ha de trucar al 973 222 641 (de 10.00 a 13.00 hores) o enviar un correu a [email protected]


Comentaris

envia el comentari