Catalunya Diari

Nova marató del Banc de Sang de Lleida amb l'estrena del 'Whatsang'

El Banc de Sang posa en marxa el servei de WhatsApp per fer-hi consultes personals o rebre informacions destacades

Presentació de la campanya de donació de sang a Lleida el gener del 2020
El Banc de Sang de Lleida inicia la campanya per augmentar les reserves després de Nadal | LleidaDiari.cat

El Banc de Sang activa la setena Marató de Donats de Sang de Catalunya, la campanya de donació més gran de l'any, que se celebra del 10 al 17 de gener. L'objectiu és aconseguir que 10.000 persones donin sang durant aquests dies i arribar als nivells òptims de reserves després del Nadal, quan les donacions han baixat un 25%.

A Lleida, les donacions es poden fer a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova, de 8.30 a 20.00 hores. La campanya es fa coincidint amb el moment en què les reserves són més baixes, després de les vacances de Nadal.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

A Lleida es fan 9.000 donacions a l'any

La tinent d'alcalde i regidora de Salut, Montse Pifarré, ha participat en la presentació de la campanya i ha animat la ciutadania a col·laborar-hi, amb donacions o fent difusió de la campanya. Pifarré ha explicat que a Lleida es fan 9.000 donacions a l'any, unes 18.000 a tota la demarcació. L'any passat se'n van fer 375 a la marató i enguany esperem arribar a les 400. "Som un exemple de solidaritat", ha dit la tinent d'alcalde, incidint en la importància d'aquest gest, que pot salvar vides.

El director del Banc de Sang a Lleida, Juan Manuel Sánchez, ha remarcat la necessitat d'augmentar els reserves de sang després de Nadal per començar l'any amb els estocs necessaris per a l'activitat dels centres hospitalaris. «No podem funcionar sense les donacions de sang, ja que no s'ha inventat cap substitut», ha argumentat per subratllar la importància de la donació.

Sánchez agraït la implicació de les institucions, com l'Ajuntament de Lleida, així com dels «sangfluencers» o les associacions de pacients, entre altres. A la presentació de la campanya, ha participat Yasmina Fathi, qui ha compartit la seva experiència. Va ser donant de medul·la, mitjançant la donació de sang perifèrica, i ha afirmat que, malgrat el neguit i el temps que hi estàs «paga la pena perquè salves vides».

 

Whatsang

Una de les principals novetats del Banc de Sang aquest 2020 és el servei de Whatsapp de la donació de sang, que s'ha rebatejat com a Whatsang. El servei es posa en marxa amb motiu de la Marató i és el primer compte oficial de servei de Whatsaap al ciutadà d'un organisme de la Generalitat de Catalunya. El número de mòbil és el 677 071 756 i qualsevol persona pot fer consultes al Banc de Sang de manera individual, com es poden fer per telèfon o email, o rebre informacions destacades.

Banda sonora

L'altra gran novetat que arriba amb la Marató de Donació de Sang és la nova banda sonora. El popular cantant català de trap Lildami ha compost una cançó sobre la donació de sang amb una lletra que explica l'experiència del germà del cantant, que va necessitar sang i un trasplantament de moll d'os. La cançó s'ha estrenat avui mateix, dia 7 de gener, coincidint amb la presentació de la Marató, i s'ha projectat durant la presentació a la Paeria.

Donacions

Els donants poden apuntar-se al web maratodonants.cat, però no és imprescindible, només és una manera de facilitar la donació i fer un recordatori per correu electrònic el dia abans. Les persones donants rebran unes tiretes amb missatges que han escrit altres persones donants. La difusió a les xarxes socials es pot fer amb les etiquetes #donarsang i #modeon. Per a més informació: https://www.donarsang.gencat.cat/

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari