Catalunya Diari

El Govern demanarà una nova pròrroga de l'estat d'alarma

Ho ha anunciat la vicepresidenta Carmen Calvo en la seva compareixença davant la Comissió de la Reconstrucció del Congrés dels Diputats
Consell de Ministres per allargar l'Estat d'Alarma
El govern espanyol tornarà a sol·licitar al Congrés una nova pròrroga de l'estat d'alarma. | Moncloa

 

El govern espanyol es planteja sol·licitar l'autorització al Congrés dels Diputats per establir una sisena i última pròrroga de l'estat d'alarma que abasti tot el procés de desescalada pendent i que s'estendria fins a finals del mes de juny, de manera que seria per «poc menys d'un mes».

 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 

Així ho ha anunciat la vicepresidenta primera de l'Executiu, Carmen Calvo, en la seva compareixença davant la Comissió de la Reconstrucció de la Cambra Baixa, que busca aconseguir pactes d'Estat que afavoreixin la reactivació econòmica i social del país una vegada superada la pandèmia.

 

«El nostre país aviat sortirà de l'estat d'alarma. El Govern en aquest moment es planteja, si hi ha majoria suficient per a fer-ho, una última pròrroga de l'estat d'alarma que ens permeti acabar el que hem denominat desescalada, cobrir l'última fase de les quatre establertes d'acord amb els criteris dels experts», ha exposat la vicepresidenta.

 

L'actual estat d'alarma s'estén fins al 7 de juny

L'última pròrroga de l'estat d'alarma aprovada pel Congrés dels Diputats s'estén fins al 7 de juny, després que el govern espanyol desistís de la seva intenció inicial d'allargar aquesta situació fins a finals del mes de juny. El suport de Ciutadans, imprescindible per aprovar la pròrroga, va suposar que l'extensió només fos 15 dies.

 

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 

Per tal de complir la voluntat del govern espanyol d'acabar l'estat d'alarma a finals del mes de juny, seria necessari que els territoris que van més retardats, com la Comunitat de Madrid, Barcelona i la seva àrea metropolitana i la major part de Castella i Lleó, avancessin més de pressa del que preveu el full de ruta, saltant-se en algun moment les dues setmanes inicialment previstes entre fase i fase, perquè, en cas contrari, no finalitzarien el procés de desescalada fins als primers dies de juliol.Comentaris

envia el comentari