Catalunya Diari

Nova targeta d’identitat per a ciutadans estrangers

Nova targeta d’identitat per a ciutadans estrangers| Redacció - Fotografia: Subdelegació del Govern de Lleida

 La nova TIE està dotada d’un xip electrònic que emmagatzemarà les dades biomètriques de fotografia, empremta dactilar i signatura dels titulars de les targetes. Aquest sistema és molt similar al que ja s’utilitza en l’expedició dels Documents Nacionals d’Identitat ()DNI) i passaports nacionals. En aquest sentit, Manso ha explicat que les noves targetes TIE "incorporen noves mesures de seguretat per dificultar i evitar imitacions i falsificacions i facilitar la identificació correcta dels seus titulars com ja es fa amb els documents d’identificació dels nacionals".
 
L’Oficina d’expedició de documents del CNP compta des d’avui dels dispositius necessaris per procedir a la captura de les dades biomètriques (fotografia, empremta i signatura) dels ciutadans que hagin de sol·licitar i/o renovar la Targeta d’Identificació d’Estrangers. Aquests nous dispositius milloraran la qualitat de captura de les dades i evitaran les dificultats que, de vegades, es produïa amb la presa manual d’empremtes dactilars. A més a més, el nou sistema garantirà la correcció de dades i la seva confirmació en les bases de dades policials.
 
La presentació del nou model de Targeta d’Identificació d’Estrangers (TIE) s’ha dut a terme a les dependències de l’Oficina d’expedició de DNI i passaport de la Policia Nacional, ubicades al carrer Jaume II de Lleida, amb l’assistència del comissari principal Cap Provincial del CNP a Lleida, José Antonio Morales, el comissari cap de la Unitat de Coordinació Operativa provincial (UCOP), Juan Riesco, i el cap de la Brigada provincial d’Estrangeria i Fronteres de Lleida, Jose Manuel García Catalán.


Comentaris

envia el comentari