Catalunya Diari

Convoquen una vaga parcial a Renfe per aquest divendres

Des de la CGT apunten que serà la primera de diverses aturades que s'allargaran durant els mesos de setembre, octubre, novembre i desembre

Imatge d'un tren de Renfe.
Imatge d'un tren de Renfe. | Cedida

Setmana de vagues. A la vaga dels tripulants de cabina de Ryanair que ha fet que hi hagi menys vols a tres aeroports catalans i a la vaga de 48 hores dels taxistes de Barcelona se li suma ara la de trens. I és que el sindicat CGT ha convocat a tot l'estat espanyol un pla d'aturades parcials a partir d'aquest divendres a les empreses Renfe i Adif per tal de recuperar els drets perduts aquests últims anys.

La intenció és que la vaga d'aquest divendres sigui la primera de moltes, que s'allargarien durant els mesos de setembre, octubre, novembre i desembre. A Rodalies de Catalunya, tant els trens regionals o de Rodalies, prestaran un 66% de la capacitat de servei a les hores punta i un 33% en les hores de menys circulació. Pel que fa a la circulació dels trens de llarga distància convencional i alta velocitat serà d'un 78%.

Reivindicar la recuperació de drets

Des de la CGT apunten que aquestes aturades tenen l'objectiu de recuperar el poder adquisitiu perdut i lluitar contra l'externalització de serveis, per la contractació de nou personal i contra la negativa de l'empresa de crear un hòlding entre les companyies Adif i Renfe per fer front al repte de la liberalització del sector ferroviari.

Vaga dels taxistes i dels treballadors de Ryanair

L'aturada que Renfe ha previst per aquest divendres no arribarà a coincidir amb les vagues convocades pels taxistes de Barcelona i pels tripulants de cabina de Ryanair per aquest dimecres i aquest dijous.

Els treballadors de Ryanair van convocar la vaga per protestar contra les «penoses condicions laborals: contractes amb empreses de treball temporal, subjecta a la legislació irlandesa, sense salari base i cobrant únicament per les hores de vol». Una aturada que ha obligat a l'aerolínia a cancel·lar fins a 600 vols a Europa, afectant Catalunya a l'aeroport del Prat, el de Girona i el de Reus.

Per la seva banda, el col·lectiu Elite Taxi ha convocat una vaga de 48 hores a Barcelona —entre les sis del matí del dimecres i les sis del matí de divendres— contra la suspensió temporal per part del TSJC del reglament aprovat per l'Autoritat Metropolitana de Barcelona (AMB) per limitar el nombre de llicències VTC, que són les que fan servir companyies de vehicles de lloguer amb conductor com Uber i Cabify.


Comentaris

envia el comentari