Catalunya Diari

Noves declaracions dels alcaldes lleidatans davant de Fiscalia

Els batlles republicans Miquel Serra d'Alcarràs i Gabriel Pena de Seròs no han volgut comparèixer
Imatge de la porta dels jutjats de Lleida
Imatge de la porta dels jutjats de Lleida | LleidaDiari.cat

"Nosaltres només hem escoltat al poble. Ja poden anar buidant les presons perquè no hi cabrem tots els demòcrates". Així de contundent s'ha mostrat aquest matí Jordi Latorre, alcalde Torrefarrera, després de la seva declaració davant la Fiscalia de Lleida. Juntament amb Latorre, han declarat els edils de Rosselló, Alpicat, Almacelles, Bellpuig i Tàrrega als jutjats de Lleida i Cervera. Tots ells s'han acollit al seu dret de no declarar i alguns, com el d'Almacelles, s'ha limitat a respondre les preguntes del seu advocat. El suport de desenes de persones han «motivat» als alcaldes a l'entrada dels jutjats i una vegada més s'han pogut escoltar crits de «l'1 d'octubre votarem!», «No tenim por!» o «No esteu sols!». David Bonvehí, coordinador del PDeCAT, ha volgut desplaçar-se aquest divendres fins a Lleida per donar suport als seus companys de partit davant les seves declaracions a Fiscalia. Bonvehí ha titllat d'«ofensiva judicial sense precedents» les citacions dels alcaldes i ha assegurat que la situació que s'està vivint a Catalunya «està totalment fora de lloc». Finalment, el coordinador del partit demòcrata ha afirmat sense dilacions que «no tinc cap dubte que el dia 1 d'octubre votarem».

  

 

 

Per la seva part, els batlles republicans Miquel Serra d'Alcarràs i Gabriel Pena de Seròs no han volgut comparèixer

Imatge dels alcaldes
Imatge dels alcaldes | LleidaDiari.cat

 

davant de Fiscalia. Miquel Serra ja ho va anunciar dimecres i justificava la seva decisió en el fet que «aquest òrgan judicial s'està extralimitant en les seves competències perquè per aquests fets ja hi ha un procediment judicial obert». Segons Serra, «la citació sota amenaça de detenció vulnera diversos articles del Conveni Europeu de Drets democràtics bàsics». A més, «les formes com la Policia Judicial ha enviat aquesta citació –a través d'un correu corporatiu a un correu electrònic genèric de l'Ajuntament i sense dirigir-se a la persona en qüestió- diuen molt poc de la serietat, rigor i credibilitat que aquestes actuacions estan tenint contra el poble de Catalunya en general», ha denunciat l'alcalde d'Alcarràs.

 

Gabriel Pena ha assegurat que les seves conviccions no li ha permès de col·laborar amb una acció que considera d'«opressió» cap als alcaldes i encara menys després de veure el resultat de les operacions policials i judicial d'aquest dimecres. El republicà ha insistit que ell només respon al mandat del Govern de Catalunya i que no pensa «claudicar».Comentaris

envia el comentari