Catalunya Diari

Nufri preveu una collita de prop de 75 milions de quilos de poma aquesta campanya

Entre les finques que té a Lleida i Sòria

Imatges de pomes de la marca Livinda que Nufri ha començat a collir a les seva finca de la Rasa, a Sòria
Imatges de pomes de la marca Livinda que Nufri ha començat a collir a les seva finca de la Rasa, a Sòria | LleidaDiari.cat

El Grup Nufri preveu assolir aquesta campanya una producció de prop de 75 milions de quilos de poma, entre les finques que la firma té a la demarcació de Lleida i a Sòria. Aquest volum representa aproximadament un 17% del total de producció estatal de poma. El grup hortofructícola lleidatà distribuirà sota la marca Livinda un 10% de la seva producció de poma, aquella que compleix els estàndards més alts de qualitat (dolçor, cruixit, color i sabor). 

Nufri ha començat aquests dies la recol·lecció de pomes a la finca de la Rasa (Soria), on la companyia espera recollir aquesta campanya uns 25 milions de quilos de les varietats Golden, Gala, Fuji, Envy i Evelina. Durant el darrer hivern, Nufri ha plantat les últimes 60 hectàrees en aquesta finca soriana, que d'aquesta manera arriba a les 800 hectàrees plantades, les quals produiran entorn d'uns 40 milions de quilos de pomes quan estiguin en plena producció en els pròxims anys. La firma lleidatana també ha portat a terme l'ampliació de les càmeres de fred per poder absorbir i conservar tota la producció i dotar la finca de plena autonomia durant tota la campanya de comercialització.

Cal recordar que aquesta mateixa setmana també es van fer públiques les previsions de la collita de la pera Conference que s'ha iniciat a les comarques de Lleida amb normalitat i sobretot amb bones perspectives de qualitat i preus. «La reina de les peres», tal com la qualifica Josep Cabré, pagès i membre de la Unió de Pagesos, és la varietat amb més producció no només a Lleida i demarcació sinó a tot Catalunya. Abans la blanquilla era la més productiva però d'un any cap aquí, segons Cabré, la Conference «l'ha desbancat». Les darreres tempestes no han malmès aquest cultiu, que sí que podria patir si hi ha una forta ventada, apunta Cabré. «Tot i que pesen, són sensibles i podrien caure de l'arbre», aclareix. La collita s'encara amb positivisme, tenint en compte, que segons Cabré, «les càmeres estan buides per un descens de la producció europea l'any passat, i per aquest motiu hi ha fam de peres».


Comentaris

envia el comentari