Catalunya Diari

Obligada a retornar el premi de la Grossa de Nadal pel que havia fet amb el dècim

Haurà d'abonar més de 320.000 euros

Décimos de la Lotería de Navidad

Dècims de la Loteria de Nadal | Cedida.

Una dona de Lugo ha estat sentenciada a retornar més de 320.000 euros que va guanyar en la Loteria de la Grossa de 2014. Rosalía ha estat condemnada per apropiació indeguda. A més de retornar els diners del bitllet premiat, haurà de pagar una multa de 1.080 euros. L'Audiència de Lugo ha desestimat el recurs presentat per l'acusada, després que una altra persona va denunciar la pèrdua del mateix dècim que ella diu haver comprat. Com publica el 'Huffingtonpost', a la sentència del judici es considera que l'acusada va esborrar una inscripció posterior que la legítima propietària havia fet, després ho va presentar en l'oficina bancària per cobrar-ho.

El judici es va celebrar el passat 29 de maig i l'acusada va explicar que havia estat ella la que havia comprat el dècim premiat. Per a la condemna va ser fonamental la prova pericial cal·ligràfica que va comprovar de forma «categòrica» que en la part posterior del bitllet cobrat hi havia «una inscripció parcialment esborrada a llapis amb el nom d'Inés». Aquesta lletra es corresponia amb la que va denunciar la pèrdua del bitllet en aquests dies.

Es tractava del primer premi del sorteig de Nadal, per un import de 400.100. Segons informa La Vanguardia, la de Lugo «va comprar» el dècim i a més assegura que vol «que tot això quedi clar abans de morir». Segons la versió de Rosalía, ella el va adquirir a l'administració de loteries de les galeries de Santo Domingo i, com no quedaven dècims acabats en el 13, va decidir comprar un que comencés per aquest.

El citat mitjà explica que la confusió que s'ha produït està provocant grans estralls en la vida de la dona. Ja que ella afirma sofrir una depressió que li ha fet tancar el bar que tenia per no poder atendre als clients en condicions. A més, assegura que ja ha invertit tots els diners del premi i que retornar-ho la portaria a la ruïna. Rosalía no desisteix de la seva versió i desitja que es faci justícia. Segons ha afirmat està disposada a tot «perquè la veritat surti a la llum». «Estic disposada a cridar-ho als quatre vents a la Porta del Sol» ha afirmat.


Comentaris

envia el comentari