Catalunya Diari

Obre la botiga de comerç just i solidària més gran de Lleida

Amb 120 metres quadrats d'exposició i situada a l'avinguda Fleming 19, la botiga 'Fil pel randa', obrirà les seves portes renovada
Imatge de productes de la nova botiga | LleidaDiari.cat

Càritas, la Fundació Jaume Rubió i Rubió, i l'empresa de reinserció Troballes, posen en marxa la botiga de comerç just i economia solidària més gran de Lleida. Amb 120 metres quadrats d'exposició i situada a l'avinguda Fleming 19, la botiga 'Fil pel randa', obrirà les seves portes renovada. La nova botiga de l'empresa d'inserció Troballes oferirà productes de comerç just i economia solidària com aliments (cafè, xocolata, sucre), roba, joguines i cosmètics. Aquesta iniciativa permetrà contractar a una persona com a responsable de la botiga i comptarà amb la participació d'una vintena de voluntaris.

  

'Fil pel randa' tindrà els ja clàssics productes alimentaris de comerç just, com cafè provinent de cooperatives de camperols de Colòmbia, sucre, i xocolata. També s'oferirà, roba solidària, de la firma Dona Kolors, en exclusiva a Lleida i d'altres firmes com Firiri, Sensenu, Bossos amb Anima, Afrikable, Miusutin, Vols i Koluté. Dona Kolors és una marca de complements de moda i de la llar fets a mà a Barcelona per dones en situació d'exclusió social.

 

El projecte Dona Kolors no té ànim de lucre, és a dir, tots els beneficis es reinverteixen en la formació en costura i altres formacions sobre ocupació de les dones. També es treballa per fomentar l'accés a la cultura i a l'aprenentatge necessari per ajudar a les dones a trobar feina. A la secció de joguines, hi haurà productes manufacturats a Bangladesh i joguines de fusta de Palestina. La botiga també ofrerirà productes cosmètics i parament de la Llar. A més, 'Fil per randa' organitzarà als mesos vinents degustacions de productes de comerç just i desfilades de roba solidària.

A la botiga solidària també es podrà comprar roba | LleidaDiari.cat

 Comentaris

envia el comentari